Çaldıran  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulanan restoran, lokanta, kasap ve fırınları denetledi.  


Çaldıran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı için kent merkezinde faaliyet gösteren, restoran, lokanta, kasap ve fırınları denetleyerek, iş yerlerinin imalathane, depo, mutfak, dolap ve reyonlarını inceledi. Yapılan incelemeler esnasında iş yeri personellerini denetleyen zabıta ekipleri; tırnak, tıraş, eldiven, bone ve önlük denetimi de yaptı. İmalathane ve mutfaklarda çalışma alanı, araç ve gereçlerde temizlik kontrolünde de bulunan ekipler, uygunsuz olan alanların temizlenmesi ve araçların toplanması için iş yeri yöneticilerini uyardı. İkinci bir defa aynı durumla karşılaşıldığı takdirde iş yerine cezai işlem uygulanacağını belirten ekipler, fırınlarda ekmek gramajını, kasap reyonlarında et mührünü kontrol ederek, burada çalışan personelleri daha titiz çalışmaları konusunda uyardı.


Ekipler, restoran ve lokanta denetiminde et ve içecek dolapları, mutfaklar, bulaşıkhaneler ve buralardaki araç gereçlerin temizlik kontrolünü yaptı.

Editör: TE Bilisim