Ankara’da aday adaylığını açıklayan Teoman Zeydan, Van’a gelişinde yüzlerce seçmeni, kendisine destek ve gönül verenleri tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Zaman kaybetmeden AK Parti İl Başkanlığı’na geçmek isteyen Zeydan’a destekçisi olan yüzlerce kişi eşlik etmek istedi. Teoman Zeydan, sadece ziyaret amaçlı bir görüşme olacağını belirterek topluluk içindeki bazı kanaat önderleri ve muhtarları da yanına alarak parti binasına gitti. Çarşı merkezinden yürüyerek il başkanlığına giden Teoman Zeydan’a Vanlıların yol boyunca gösterdiği ilgi ve destek tam bir gövde gösterisine dönüştü. Bu durum, Zeydan’ı karşılayan AK Parti İl Başkanlığı’ndaki partililer arasında da heyecan ve mutluluk oluşturdu.

 

BAŞKAN SOĞANDA’DAN SICAK KARŞILAMA

Zeydan’ı sıcak bir şekilde karşılayan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Türkiye çapında hizmetleri olan bir ailenin evladını burada görmekten mutlu olduğunu söyledi. Soğanda, “Van, en fazla Hakkari ilimizde göç aldı. Biz burada kendimizi Hakkari İl Başkanı gibi de algılıyoruz. Biz bu saatten sonra ülkesi için, özellikle bu memleket için çalışan insanlar istiyoruz burada. Tabii bu yolda Zeydan ailesi bu memlekete, Hakkari iline, bölgeye ve hatta Türkiye çapında da büyük hizmetleri olmuş bir aile. Zeydan’ların azımsanamayacak kadar etkileri vardır. Onun için Allah’ın izniyle bu yolda beraber yürürüz” diye konuştu.

 

“VAN’A SADECE VAN OLARAK BAKARSAK YAZIK EDERİZ”

İl Başkanı Soğanda’nın ve parti çalışanlarının sıcak ilgisine teşekkür ederek sözlerine başlayan Teoman Zeydan ise, AK Parti’nin sağlam vizyonuna dikkati çekti. Zeydan, “Arkadaşlarımızla, akrabalarımızla bu parti için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza emin olun. Biz de bu işe sağlıkla, sıhhatle hep birlikte girelim dedik. Sizin de desteğinizle Vanlı hemşerilerimizin desteğiyle mutlaka bu işi başaracağız inşallah. Van’ı sadece Van olarak göremeyiz. Van; Hakkari’yi, Bitlis’i, Muş’u da temsil ediyor. Van’a sadece Van olarak bakarsak Van’ın hem vizyonunu küçültürüz, hem de yazık ederiz. Van hepimizin başkenti, doğunun incisidir. Van’a öyle bakmak lazım. İstanbul, Türkiye için neyse Van da doğu için öyledir. Van’ın sorunlarını biliyoruz, Van’ı da biliyoruz, tanıyoruz. Siyasette köklü bir aileden geliyoruz. Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle bu göreve gelirsek hep birlikte çalışacağımıza emin olun” diye konuştu.

 

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda daha sonra Teoman Zeydan’a parti rozetini takarak başarılar diledi. Zeydan, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarını da ziyaret ettikten sonra parti binasından ayrıldı. Van’daki temaslarını ara vermeden sürdüren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Teoman Zeydan, kentteki bir taziyeye katıldıktan sonra çeşitli sivil toplum kuruluşları ile gazeteleri ziyaret etti. 

Editör: TE Bilisim