Yıllardır sınavlarda başarıyı kimseye kaptırmayan FEM dersanelerin son kez öğrenci kabul ettiği bu yıl da yine 1’incileri kaptırmadı. 6 puan türünde Van 1’incisini çıkaran FEM Dersanesi ve Serhat Koleji bununla da yetinmeyerek Van 2,3,4,5 ve 6’ıncılığını da kimseye bırakmadı. Uzun süredir tartışma konusu olan dersaneler ile ilgili spekülasyonlar sürerken hem Dersane hem özel okul alanında birincileri çıkararak bu tartışmalara cevap veren FEM, özel okul sürecine geçişteki son yılda da yine büyük başarı sergilerken, son yılı da Van ve bölgede zirvede bırakmış oldu.

 

Van'da 25 yıldır çok sayıda eğitim başarısına imza atan Özel Serhat Koleji, 2015 YGS sonuçlarına göre Van il birincilerini çıkardı. Dersane tartışmaları, kopya iddiaları ve eğitim alanına dair birçok tartışma sürerken YGS Van 1.'si yine Serhat Koleji ve Fem Dershanesinde çıkarken, tüm puan türlerinde Van 1.'si olan Cem Bingöl, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Zirveyi kimseye kaptırmayan FEM ve Serhat Koleji dersanelerden özel okullara geçişteki son yılda başarıyı kaptırmayarak başarısını perçinledi. Konuyla ilgili Serhat Kolejinde basın açıklaması yapan Özel Serhat Liseleri Müdürü Raşit Karakaya Van’da her geçen yıl eğitimin çıtasını biraz daha yükselttiklerini belirtti. Karakaya, "ÖSYM’nin açıklamış olduğu sonuçlara göre 2015 YGS’de okulumuz gelenek haline getirdiği Van birinciliğini yine kaptırmayarak 6 puan türünde de Van birincisi olmuştur. Ayrıca, Van 2.3.4.5.6’sı yine okulumuzdan çıkmıştır." dedi.

 

“EĞİTİME KATKI SUNMAYA DEVAM!”

Kurulduklarından bu yana geçen süre içinde okul olarak sürekli başarılarla gündeme geldiklerini anlatan Karakaya, dersanelerin kapanmasına rağmen bölgede eğitime sınırsız destek vermeye devam edeceklerinin altını çizerken; “Bu başarı okullarımıza teveccüh eden çok değerli velilerimizin ve öğrencilerimizin başarısıdır. Gece gündüz büyük bir özveri ile çalışan idari ve öğretmen kadrosu Van’ımızın çok değerli bu insanlarına layık olma çabasını her geçen gün daha büyük bir enerji ile geleceğin mutlu dünyasına taşımayı hedeflemişlerdir. Önce Van’ın eğitim hayatına bu güzel renk ve dokuyu taşıyan değerli halkımıza ve sonrasında bizi mahcup etmeyen çok kıymetli öğrencilerimize ve fedakâr idari kadromuza ve öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 25 yıllık bilgi birikimimizle Serhat Eğitim Kurumları olarak yolumuza devam edeceğiz. Van’ın ve Doğu’nun eğitimine katkı sunmaya, eğitimdeki bilgi birikimimizi bütün öğrencilerimize ulaştırmaya çalışacağız.” diye konuştu.

 

6 DAL 6 BİRİNCİLİK, İLK 6 SIRA ONLARDA!

Fem Dershanesi Van Şube Müdürü Ümit Yazar da Cem Bingöl adlı öğrencilerinin Van’ın gururu olduğunu söyledi. Bingöl'ün tüm dallarda birinci olma gibi bir başarı elde ettiğinin altını çizen Yazar, "Bu kolay bir başarı değildir. Eğitimciler bunun ne demek olduğunu daha iyi bilir. 6 tane dal ve bu 6 dalda öğrencimiz açık ara birinci olup muhteşem bir başarı elde etmiştir. Kendisini, ailesini, hocalarını, okulunu ve dershanemizi buradan tebrik ediyoruz." diye konuştu.

 

ZİRVEDE KAPATTILAR!

Dershanelerin gelecek yıl eğitim-öğretim vermeyeceklerini hatırlatan Yazar, "Bundan dolayı bizimde dershanelerimiz önümüzdeki yıl olmayacak. Bu sonuç bizim için dershanecilik yönünde mutlu bir son oldu diyebiliriz. İnşallah önümüzdeki yıl okul olarak faaliyet göstereceğiz. Hocalarımızın tecrübelerinden istifade ederek rakip değil de kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. Yer olarak 3 sene boyunca kendi binamızda devam edeceğiz, üç senenin sonunda dördüncü yıla girerken milli eğitimin okullarına uygun bir binaya geçme zorunluluğu var. Tüm dershaneler için olduğu gibi bizim için de geçerli." dedi. Bütün puan türlerinde Van il birincisi olan Cem Bingöl, “En başından bir plan koyduk önümüze ve o plan dahilinde çalıştık. Çok mutluyum, emeğimizin karşılığını aldık. Daha fazla çalışıp ikinci sınavda da büyük bir başarı göstermek istiyorum. Tabi ki hiçbir başarı münferit değildir, anaokulundan liseye kadar emeği geçen bütün öğretmenlerime, duaları ile destek veren aileme ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim