ŞEHRİVAN HABER - Van’ın bir çok hizmetten en çok mahrum kalan ve sosyo-ekonomik gelişmişlikte en düşük sırada olan ilçelerinden biri olan Başkale’de haftasonu sevinç vardı. Geçtiğimiz yıllarda ihmal edilen ve gerek siyasilerin gerek yöneticilerin çok da önemsemediği ilçede Vali Murat Zorluoğlu büyük bir ekiple birlikte halkla buluştu.

 

Başkale’de yapılan hizmetleri anlatan, vatandaşı dinleyen, ilçenin sorunları ile yakından ilgilenen Vali Zorluoğlu, ilçe halkına yakın bir ilgi ve alaka gösterdi. Daha önce kentin diğer bir çok ilçesine de en üst düzey yetkililer ve kurum amirleri ile birlikte çıkarma yapan ve halkın sorunlarını dinleyen Zorluoğlu, Başkale’ye yaptığı anlamlı da bir mesaj vermiş oldu. Geçtiğimiz yıllarda da çatışmaların ve terör olaylarının en çok yaşandığı ilçelerden biri olan Başkale’de vatandaşa çağrıda bulunan Zorluoğlu, mevcut barış ve huzur ortamına sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Mevcut durum için “Bu mücadele sadece emniyet güçlerimizin, jandarmamızın tek başına yaptığı veya yapabileceği bir mücadele değildir.” Diyen Zorluoğlu, vatandaşa da destek isteyerek: “Vatandaşlarımızın aktif desteğini istiyoruz. Çocuklarımızın huzuruna ve geleceğine sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum.” Dedi.

 

Van’a geldiği günden bu yana hem Vali hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önemli hizmetlere ve yeniliklere imza atan Vali Zorluoğlu vatandaşın da gönlüne dokunmaya devam ediyor. Kent merkezine takılıp kalmayan ve ilçe ilçe, köy köy de ziyaretler yapan Zorluoğlu’nun kentteki kurum amirleri ve yetkili isimlerle yaptığı son çıkarması kentin ücra ve en sıkıntılı ilçesi olan Başkale’ye oldu. Başkale’de hizmete alınan taziye evinin açılışı ile birlikte muhtarlara yönelik toplantı gerçekleştirmek üzere ilçeye giden Vali Murat Zorluoğlu, esnaf ziyaretleri yaparak, vatandaşlarla da hasbihal etti. Ziyarette yüreklere dokunan buluşmalara ve güzel sohbetlere şahitlik edildi. Sabah saatlerinde gittiği Başkale’de, hükümet konağı önünde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ile ilçe protokolünce karşılanan Vali Zorluoğlu, kaymakam Öztürk’ten ilçede yürütülen merkezi idare ve yerel yönetim hizmetlerinin anlatıldığı bilgilendirme aldı. Daha sonra Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda ilçede görevli muhtarlarla bir araya geldi ve ilçenin sorunlarını konuştu.

 

 

DEVLET VE MİLLET İÇİN BİR BEKA MÜCADELESİNDE!

Toplantıda yaptığı değerlendirmelerde, ülkemizin hayati önem taşıyan kritik bir dönemden geçtiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Gerek içeride gerek dışarıda, adeta yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Devletimiz ve topyekûn milletimiz için adeta beka mücadelesindeyiz. Hem ülkemiz içinde hem dışarıdan yönelen ciddi tehditler var. Neden ülkemize karşı artan sayıda hücum var? Neden Türkiye’ye karşı hasmane tutum sergileniyor? Sormak lazım. Biliyorsunuz son yıllara ülkemiz gerek içeride gerek dışarıda bağımsız bir politika izliyor. Kendi halkının ve milletinin çıkarlarına uygun politikalar üretiyor ve uyguluyor. Artık zenginleşen bir ülke olması hasebiyle de artık başka ülkelere, başka uluslararası kuruluşlara bağımlı durumumuz yok. Geçmişteki IMF’ye borçlu, Dünya Bankasından kredi peşinde koşan Türkiye yok. Şu anda çok şükür kişi başına düşen milli geliriyle, gelir adaletiyle, sanayi hamleleriyle, tarımdaki gelişmeleriyle bölgesinin önemli bir gücü ve global anlamda önemli bir güç olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu.

 

 

ZORLUOĞLU: ÖNÜMÜZ AÇIKTIR!

Türkiye’nin milli politika izlemesinden dolayı, ülkemiz üzerinde emelleri olan uluslararası güçlerin hasmane tutum takınmalarını anlaşılır bulan Vali Zorluoğlu, “Bizim anlamadığımız; Türkiye içinden bir takım mihrakların ülkeyi içeriden hançerlemeye çalışmasıdır. Mutlaka birlik ve beraberliğimizi sağlamak zorundayız. ‘Ben kimim?’ demeyin. Karınca misali, herkesin üzerine düşen görevi vardır. Vatandaşından muhtarına… Bu memlekette yaşayan herkesin üzerine düşen sorumluluklar vardır ve bunların gereğini yerine getirmek zorundadır. 2018’i, 2019’u da Türkiye arzu ettiği şekilde tamamladığı takdirde ben inanıyorum Türkiye’nin önü açıktır, ferahlık, huzur ve mutluluk bizleri beklemektedir” ifadelerini kullandı. 

 

VAN’A HUZUR GELDİ, BARIŞ GELDİ!

2017 yılının Van’da çok huzurlu ve güven içerisinde geçtiğini anımsatan Vali Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti: “2017 yılı terörle mücadelede altın bir yıl oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin bizlere verdiği direktifler doğrultusunda, Van’da güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir yılı geride bıraktı, kendilerini kutluyorum. Van’daki huzur ve güven ortamı, en başta kendini turizm alanında gösterdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Van’ı sadece İran’dan 500 bin turist ziyaret etti. Yurt içinden gelen diğer yerli turistlerle birlikte bu rakam 1 milyonu geçti. Sadece turizmde değil, yatırımlarda da huzur ortamıyla birlikte önemli artışlar oldu.”

 

 

BAŞKALE’DEN HALKA MÜJDE: YASAKLAR BİTTİ! TÜM YAYLALAR SERBEST!

“Bugün Van tekstilkentte 1600 gencimiz çalışıyor. Van İŞGEM faaliyete geçti. Orada da 700-800 vatandaşımız istihdam ediliyor. Organize Sanayi Bölgesinde her geçen gün yeni yatırımlar yapılıyor. En son bir firma bir çağrı merkezi kurdu ve şu anda 450 gencimiz orada çalışıyor. Diğer sektörlerde, tarım alanında önemli gelişmeler var. Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkâri’de açıkladı. Dedi ki; ‘Bu sene yaylalarımızı yasaklamıyoruz. Bu yıl hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza serbest olacak.’ O çerçevede valilik olarak çalışmamızı yaptık. Önümüzdeki günlerde biz de 5-10 gün içinde kaymakamlıklarımıza talimat göndereceğiz. Başkale’deki ve diğer ilçelerimizdeki yaylalarımız, çiftçilerimizin istifadesine bütünüyle sunulacak.”

 

 

BAŞKALE’NİN DE HASTANESİ OLACAK!

Başkale’nin de yeni yatırım ve hizmet hamlesinden payını düşeni aldığını vurgulayan Vali Zorluoğlu şunları söyledi: “Gerek devlet, yani valilik ve kaymakamlık gerek kayyum belediyeler, büyükşehir belediyesi ve Başkale belediyesi olarak, sizler de şahitsiniz hem Van’da hem Başkale’de çok önemli belediye hizmetlerini hayata geçirdik. Başkale ilçemizde, 2 milyon 500 bin lira tutarında derslik yaptık. Şu anda devam eden derslik inşaatı, lojman pansiyon ve spor salonunun toplam yatırım tutarı 32 milyon liradır. Bu yıl, 2019 ve 2020 yıllarında yapacağımız ilave okul yatırımlarıyla Van’da bütün okullarımızda tam gün eğitime geçmiş olacağız. Sağlık alanında da Başkale’de devletimiz hakikaten önemli yatırımlar yaptı ve yapmaya devam edecek. 2018 yılının en önemli sağlık yatırımı, 75 yataklı Başkale Devlet Hastanesi olacak. Şu anda proje çalışmasını yürütüyoruz. Bu ay içinde ihalesi yapılacak ve bu sene içinde vatandaşlarımıza yaraşır, modern ve donanımlı bir devlet hastanesinin inşaatına başlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

 

BAŞKALE’YE ULAŞMAK ARTIK ZOR DEĞİL!

Büyükşehir belediyesi ve VASKİ ile birlikte pek çok kurumun ilçede yatırımları bulunduğuna değinen Vali Zorluoğlu, sadece Başkale’ye devlet ve belediyeler olarak yapılan ve planlanan yatırımların toplam tutarının 643 milyon lira olduğunu bildirdi. Karayolları Bölge Müdürlüğünün Van-Başkale karayolunda yaptığı BSK asfalt ve tünel çalışmalarından söz eden Vali Zorluoğlu, çalışmalar tamamlandığında, Van-Başkale arasının özellikle kış aylarında çok daha konforlu bir ulaşıma kavuşacağını belirtti. 

 

 

GÜZEL HİZMETLER BAŞKALE’YE DE UĞRAYACAK!

Başkale’de büyükşehir belediyesi olarak çok önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden Vali Zorluoğlu, “2017 yılı büyükşehir belediyemizin asfalt yılı olarak ilan edilmişti. İl genelinde toplam 650 km. BSK sıcak asfalt yaptık. Bunun 40 kilometresi ise Başkale’de yapıldı. Yine büyükşehir belediyesi olarak 300 km. üzerinde sathi kaplama yaptık. Bunun 20 kilometresi de Başkale’nin eski köylerinde gerçekleştirildi. Dolayısıyla Başkale’de geçen yıl 60 km. asfalt yol yaptık. İlçe belediyemizin 2017 yılı çalışmaları anlatılırken gördük ki; 27 km. sıcak asfalt da Başkale Belediyesi yapmış. Genel toplamda ilçeye belediyeler olarak yaklaşık 90 km. asfalt yol yapıldı ki; bu bir rekordur. Yine VASKİ’nin 2018 yılında ilçe için 3.5 milyon liralık bir yatırım bütçesi var. İnşallah 2018 yılında bizim ilave desteklerimizle Başkale belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz, çok daha güzel hizmetleri sizlerle buluşturacak” şeklinde konuştu.

 

 

BU HUZUR ORTAMINA SAHİP ÇIKIN!

İster kamu, ister özel sektör tarafından yapılsın, tüm yatırımlarının en temel şartının huzur ortamının varlığı olduğuna işaret eden Vali Zorluoğlu, huzur ortamına sahip çıkılması çağrısını ise şu cümlelerle yaptı:  “Lütfen muhtarlarımız, Başkaleli vatandaşlarımız, herkes bu huzur ortamına sahip çıksın. Bu mücadele sadece emniyet güçlerimizin, jandarmamızın tek başına yaptığı veya yapabileceği bir mücadele değildir. Vatandaşlarımızın aktif desteğini istiyoruz. Çocuklarımızın huzuruna ve geleceğine sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Devletimiz; terörle mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak, ilçedeki kaymakam ve jandarmadaki uzman çavuşa kadar her kademede kararlıdır. İhtiyaç olursa mücadelemiz 2018’de aynı kararlılıkla devam edecektir. Gelin, çocuklarımızın geleceğini beraber kuralım. Bu topraklar da artık kanın ve gözyaşının hâkim olduğu topraklar olmaktan çıksın, huzurun ve mutluluğun hüküm sürdüğü topraklar haline gelsin.”

 

 

TEK TEK MUHTARLARI DİNLEDİ

Değerlendirmelerinin ardından mahalleleri ve ilçe ile ilgili eksik görülen hizmetleri aktarmaları için sözü muhtarlara devreden Vali Zorluoğlu, dinlediği sorun, talep, şikâyet ve önerileri de not alarak, zaman zaman salonda bulunan ilgili kurum yöneticilerinden de konularla ilgili açıklama istedi. Toplantının ardından ilçe merkezinde kılınan Cuma namazı sonrası, beraberindeki kurum yöneticileriyle esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Vali Zorluoğlu, hem esnafın hem de cadde üzerinde karşılaşıp sohbet ettiği vatandaşların görüş ve taleplerini de dinledi. Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler buradan, ilçe merkezinde Başkale Belediyesi ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yaptırılarak vatandaşların hizmetine sunulan Başkale Taziye Evinin açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, öğrencilerin Zeytin Dalı Harekâtı’nda mücadele eden kahraman Mehmetçik için yazdığı şiir ve mektupların okunduğu açılışta konuşan Vali Zorluoğlu, burada da terörle mücadele vurgusu yaptı. 

 

 

 

AFRİN’E DE DEĞİNDİ

Terörle mücadele faaliyetlerine tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar devam edileceğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Afrin’de çetin bir mücadele başlatan ve halen orada bulunan kahraman vatan evlatlarına, Afrin aslanlarına, milletimizin has evlatlarına buradan sizler adına selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün Başkale’de ortaya konan irade, burada nazlı nazlı dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımız, Başkaleli vatandaşlarımızın devletlerine, ordularına, askerlerine verdikleri açık destek, devletimizin milletimizin sırtının asla yere getirilmeyeceğinin en bariz örneği, en somut göstergesidir” dedi. Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk de devlet ve millet olarak zor günlerden geçtiğimizi kaydederek, açılışı yapılan taziye evinde, şehitlerimizin ruhuna Fatiha okumak ve dua etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. 

 

 

MEVLİDLER OKUNDU, YEMEKLER YENİLDİ

Vali Zorluoğlu ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleşen açılış sonrasında, taziye evinde, Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan güvenlik güçlerimiz için Mevlid-i Şerif ve dualar okunarak, yemek ikramında bulunuldu. Vali Murat Zorluoğlu’nun, ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma komutanlığı ziyaretleriyle sona eren Başkale programına, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, Van’daki kamu kurumlarının idarecileri ile Van Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı. 

Editör: TE Bilisim