ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Geçtiğimiz günlerde Van’da yapılacak olan Kent Meydanı’nın müjdesini veren Vali Murat Zorluoğlu, merakla beklenen meydanın detaylarını paylaştı. Mevcut Valilik binasının yerinde yapılması beklenen kent meydanı için beklenilenin aksine eski belediye binasının yeri ve civarda büyük bir alanı kapsayan bir alanı meydan olarak duyuran Zorluoğlu’nun açıklaması kentte heyecan yaratmıştı. Sadece belediye binası değil, eski müze ve çevredeki bazı işyerlerini de kapsayan proje ile ilgili çalışmalar devam ederken Zorluoğlu son olarak da mevcut Merkez Bankası’nın da zamanla o alandan taşınacağını ve etap etap kentin dev bir meydana kavuşacağını söylemişti. O açıklamaların ardından Zorluoğlu bu kez de kent meydanı ile ilgili detayları ve mevcut Valilik binasının yerine ne yapılacağı ile ilgili soruları açığa kavuşturdu. Zorluoğlu Valiliğin eski Özel İdare’nin olduğu yere taşınacağını söylerken, mevcut Valilik binasının yerinin de yine küçük bir meydan olarak kullanılacağını söyledi.

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kent kamuoyunun önemli konularından bir tanesi olan kent meydanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kent meydanı için belirlenen alanın ardından şu anki Valilik yerinin ne olacağının konuşulduğu Van kamuoyundaki, sorulara Vali Zorluoğlu cevap verdi. Kent meydanı için Van Valiliği alanın yeri kadar büyük olmadığına işaret eden Zorluoğlu, yeni yapılacak Van Valiliğinin ardından, Beşyol’da her hangi yeni bir yapının yapılmayacağını söyledi. Peki bu alanda ne yapılacak? İşte cevabı...

 

BASINLA BİR ARAYA GELECEK

SODES’in Güdümlü Projeleri toplantısında projeler hakkında konuşan Vali Zorluoğlu ardından basın mensuplarının gündem dışı sorularını cevapladı. Zorluoğlu ilk olarak basınla bir araya geleceğini söyleyerek, “Önümüzdeki hafta için basınla bir araya gelme planımız var. Hazırlık yapıyoruz. Orada hem 2017 yılında ne yaptığımız anlatacağız hem de 2018 yılında ne yapacağımız anlatacağız. Vizyon ile ilgili bilgiler vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

KENT MEYDANI KONUSUNA GELDİ

Kent meydanının kamuoyundaki kafa karışıklığına da cevap veren Zorluoğlu şöyle konuştu: “Kent meydanı kamuoyunda takdir toplayan bir proje oldu. Kent meydanı Van’ın önemli bir eksiğini gidermiş olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamuoyuna gelecek haftayı beklemeden şunu söyleyeyim. Biliyorsunuz ben sizlerle ilk bir araya geldiğimde hükümet konağı projesini sizlerle paylaşmıştı. Şu anda hükümet konağının bulunduğu yerinde bir park ve meydan olarak kullanılacağını söyledim. Bu iki şey bir birine karıştırılıyor. Onu netleştireyim.”

 

“İKİSİ BİR BİRİNE KARIŞTIRILMAMALI”

Valilik yerinin ne olacağı hakkında konuşan Zorluoğlu, “Hükümet konağımızın projesi yapıldı. Bakanlığımız tarafından uygun görüldü. Şu anda detay projeleri yapılıyor. Daha öncede dediğim gibi şu anda Tuşba Kaymakamlığımızın bulunduğu alanda yapılacak. O yapıldığı zamanda burası yıkılacak ve burada bir şey yapılmayacak. Bir meydan olarak kalacak. Sizin de bildiğiniz gibi burası küçük bir alan. Burası bir park ve büyük bir kent meydanı olmaz. Yine bir park ve meydan olarak kalacak. Ancak bizim bu şehre kazandırmak istediğimiz kent park, Cumhuriyet Caddesi’nin arka tarafından bulunan alanda yaklaşık 25 dönüm civarında bir alan olacak. Bu 2 yeri bir birine karıştırmayayım. Verdiğimiz söz gibi burası yıkıldıktan sonra burada bir şey yapılmayacak.” Dedi.

 

VALİ SÖZ VERDİ: MAĞDURİYET OLMAYACAK

Kent meydanı yapılacak olan alanda bulunan esnaf hakkında da konuşan Zorluoğlu şunları söyledi: “Bizim oradaki esnafımız için planımız hazır. Ancak o planı bugün değil de önümüzdeki hafta içinde konuşalım. Biz burada esnafımızı ya da orada yeri olan mülk sahibini ve vatandaşımızı asla mağdur etmek istemeyiz. Biz toplum menfaati için çalışıyoruz ama oradaki insanların menfaatini de düşünüyoruz. Şunu sözünü verebiliyoruz. Oradaki insanlar maddi anlamda mağdur olmayacak. Mağdur olan varsa muhatabı benim diyorum.”

Editör: TE Bilisim