Bilim insanları Haberleri

Bilim insanları haberleri ve güncel Bilim insanları gelişmeleri, Bilim insanları ile ilgili tüm video, Bilim insanları fotoğrafları ve Bilim insanları haberleri Şehrivan | Van Haber | Van Haberleri | Son Dakika Güncel Haberler sitemizde


TEKNOLOJİ

Astronomlar, bilimsel araştırmalarda kullanılabilecek Ay yüzeyindeki alanların, gittikçe artan girişimler nedeniyle tehdit altında olduğunu duyurarak korunmaları için çağrı yaptı.

TEKNOLOJİ

Zürih Üniversitesinden araştırmacılar, Peru'da Amazon Nehri'nde dev yunus türüne ait 16 milyon yıllık kafatası fosiline rastladı.

TEKNOLOJİ

Bilim insanları, Dünya'nın, eylüle kadar "Nova" adı verilen bir yıldız patlamasına tanıklık edeceğini ve bu olayın gökyüzünde "yeni bir yıldız...

GÜNCEL

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayda keşfedilen gaz bulutunun içerisinde "bira" bileşenlerinin bulunduğunu açıkladı.

GÜNCEL

Bilim insanları, Triyas dönemine ait 5 metre uzunluğunda bir su sürüngeninin, dikkat çekici derecede eksiksiz yeni bir fosilini ortaya çıkardı.

GÜNCEL

Bilim insanları, Amazon'da daha önce belgelenmemiş, 7,5 metreye kadar büyüyebilen ve 500 kg'a yakın ağırlığa sahip dev bir anakonda türü...

GÜNCEL

San Diego Kaliforniya Üniversitesi (UCSD) ve Salk bilim insanları, yanlış çalışan mtDNA'yı mitokondrinin içinden dışına çıkarmak için kullanılan yeni bir...

TEKNOLOJİ

Bilim insanları, uzayda kozmolojiyle ilgili bazı temel varsayımlara "meydan okuyan" halka şeklinde devasa yapı keşfetti.

GÜNCEL

İngiltere'nin Kew Kraliyet Botanik Bahçelerindeki (Kew Gardens) bilim insanları, 2023'te yeni 74 bitki ve 15 mantar türü tanımladı.

GÜNCEL

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim insanı girebiliyor.

GÜNCEL

Hollanda'da bilim insanları, insan fetüsünün beyin dokusundan ilk kez "mini beyinler" üretti.

GENEL

Kayıtlara göre son 500 yılda tamı tamına 73 türün soyu tükendi. Bilim insanları, altıncı kitlesel yok oluşun eşindeyiz..

GENEL

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş'te yaşanan son yıllardaki en güçlü patlamanın, Dünya'daki radyo sinyallerini geçici devre dışı bıraktığını...