Halkbank, yaptığı açıklamasında kadın girişimcilere sıfır faizle kredi vereceğini duyurdu. Krediden yararlanmak isteyenler için kredilerin özellikleri ve başvuru şartları da açıklandı. İşte Halkbank faizsiz 500 bin TL kredinin detayları:

500 BİN TL ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Kadın girişimcilere verilecek olan sıfır faizli esnaf kredisinde detaylar belli oldu. Buna göre kredi özellikleri Halkbank tarafından şu şekilde aktarıldı:

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL’dir.

En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 500 bin TL’dir.

Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 500 bin TL’dir.

FAİZSİZ KREDİNİN KİMLER TARAFINDAN ALINABİLECEĞİ AÇIKLANDI

Halkbank’ın yaptığı açıklamaya göre başvurmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar şu şekilde:

Başvur tarihinden itibaren en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olmak

Ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son 1 yıl için kendi adına işletme işleten esnaflar

KOSGEB eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayanlar

KOSGEB tarafından onaylanan projeler için bankalara sunulan kredi başvuru tarihinden itibaren en fazla 35 yaşında olmak

Van YYÜ’de gala konseri büyük beğeni aldı! Van YYÜ’de gala konseri büyük beğeni aldı!

Belirtilen bu şartları taşıyan kişiler Halkbank’ın kadın girişimcilere sunduğu sıfır faizli esnaf kredisinden yararlanabilecekleri belirtildi. Kadın girişimciler için yayımlana krediler tablosu da şu şekilde:

Editör: Ömer Aykaç