Mahalli İdareler Seçimlerine birkaç ay kalırken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde (HEDEP) aday adaylığı başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlayıp 10 Aralık'ta sona erecek. Aday adaylığı başvurularının başladığı HEDEP tarafından bugün Van'da seçim çalışması kapsamında bir dizi program düzenlendi.

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da katılımıyla Musa Anter Parkı önünde halk buluşması düzenlendi. Burada konuşan Bakırhan, "Van'daki bütün belediyeleri HEDEP kazanacak" dedi.

Bakırhan, ardından Çırağan Düğün Salonunda STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen programa katıldı.

BAKIRHAN: VAN KARAR VERSİN KENDİ ADAYINI SEÇSİN

Burada konuşan Bakırhan, yerel seçime dikkat çekti. Bakırhan, "Yeni bir yönetimiz. Yönetimimizi büyük oranda yeniledik. Yeni bir sürece girdik. Bu süreçte bugün burada bulunan bileşenin bir önceki seçimde bize vermiş olduğu dersleri fazlasıyla aldık. Öz eleştirimizi verdik, yenilendik. Buradaki arkadaşlara dedik ki adaylarınızı artık merkezden atamayın, biz Van olarak karar vermek istiyoruz. Van karar versin kendi adayını seçsin" dedi.

"VAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ"

Van bizim için önemli bir merkez diyen Bakırhan, "Onunla da yetinmeyelim.Partimize sahip çıkalım. Çoğalalım, büyüyelim. Halka buluşarak,  görüşerek,  bize oy vermemiş kişilerle görüşerek, onları ikna ederek partimize çekmenizi sizden rica ediyorum. Van bizim için çok önemli bir merkez. Kararlı bir halkı var. Her şeye rağmen partisinin yanında duran kadını,  genci var. Van bizim yüz akımızdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ