HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, her hafta olduğu gibi bu hafta da kentin sorunlarına dikkat çekti. İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Van’da işsizliğin had safhaya ulaştığını belirterek, kentin kişi başına düşen milli gelir sıralamasında da 77. sırada olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE SIRALAMASINDA NEREDEYİZ

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

Hem ticari anlamda hem de eğitim anlamında kentin hak ettiği noktada olmadığını belirten Tasan, “Bizim Van olarak sorunumuz bu memleketin ticari olarak, eğitimde gelinen noktada nerede olduğumuz, sağlıkta istenilen yerde olup olmadığımız kısacası gelişmişlik olarak Türkiye sıralamasında neredeyiz. Üzerinde düşünülmesi ve çözüm üretilmesi gereken konular başında bunlar gelirken bunun dışındaki uygulamalar gerçeği örtmekten başka bir şey değildir. Buna göre, Van ilimiz 2022 yılında kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Türkiye’de 77. sırada yer almaktadır."

BU MEMLEKETTE KALICI ESER BIRAKALIM

 "Maalesef ilimiz eğitimde de Türkiye sıralamasının en sonlarında 75. sıradadır. Bu, Van için üzücü bir durumdur. Biz diyoruz ki; Eğer bu halka hizmet etmek istiyorsanız bu memleketin eğitim seviyesini hep birlikte yükseltelim ve bu memleketin işsizlerine iş ortamları oluşturalım. Bu memlekete kalıcı eserler bırakalım. Amacımız sadece zamanı kurtarmak olmasın. İnsanı yaşatalım ki toplum yaşasın” dedi.

HALK KEMER SIKIYOR, KAMULAR İSRAF PEŞİNDE

Kentin sorunlarının ehemmiyete sırasına göre çözülmesi gerektiğini vurgulayan Tasan, “Değineceğimiz bir diğer husus şudur. Her şeyde olduğu gibi kurumlarda işlem önceliği ve aciliyet gerektiren işler vardır. Van’ın bütün sorunları gerek altyapı gerekse de üst yapı sorunları bittikten sonra elbette diğer bazı uygulamalara da yer verilebilir. Ancak ehemmiyet sırasına göre öncelik ne ise oradan başlamak gerekir. İşsizlik başını almış gidiyor. Enflasyon yüksekliğinden dolayı halk kemer sıktığı halde kamu kurumlarının israf boyutuna varacak harcamalara devam etmesi akıllara görev başındakilerin samimiyetsizliğinden başka bir şey getirmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dindar nesil yetiştirme” sözünü hiçbirimiz unutmadık. Buna rağmen belediyelerin gençleri dinden ve ahlaktan uzaklaştırabilecek her türlü etkinlik ve festivalleri niçin düzenlediklerine ve ne amaçla yaptıklarına bir anlam veremedik. Yapılan bu festivaller ve konserler ciddi israfa sebep olmaktadır. Ayrıca ekonomik sıkıntıların dorukta olduğu bir dönemde, halkın parasının kültür ve medeniyet değerlerimizle barışık olmayan etkinliklere harcanması doğru bir adım değildir” ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun