ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Van'da ilk kez bu yıl düzenlenen I. Van Kitap Fuarı, son günkü imza töreni ve okur yazar buluşmalarının ardından sona erdi.

Van Yazarlar ve Şairler Derneği (Van YAŞAD) öncülüğünde İpekyolu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen I. Van Kitap Fuarı tamamlandı. 11-14 Ocak tarihleri arasında açık kalan ve 65 Vanlı yazarın kitapları ile imza günleri düzenlediği fuara adeta açık kaldığı tarihler arasında büyük bir katılım gerçekleşti.

İlk kez düzenlenmesine rağmen rekor bir katılımın gerçekleştiği ve Vanlı yazarların ilk kez bir fuarda bir arada olduğu buluşmanın son gününde de yine fuara büyük ilgi gösterildi. Fuarın son gününde bir çok yazar kitaplarını okurları imzalarken Van Valisi Ozan Balcı da fuara katılanlar arasındaydı. Yazarlarla sohbet eden ve kitapları hakkında bilgi alan Balcı ile birlikte kentten bir çok önemli isim fuarda yer alırken, fuarın kapanış töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Whatsapp Image 2024 01 14 At 17.13.46

En lezzetli çorbalar listesi belli oldu! İşte Türkiye'nin favori çorbası... En lezzetli çorbalar listesi belli oldu! İşte Türkiye'nin favori çorbası...

Hem YAŞAD yönetiminin hem de yazarların kısa değerlendirmeler yaptığı kapanışta dernek Başkanı Zeki Taştan fuarın gördüğü büyük ilgiden dolayı yaşadıkları mutluluğu paylaştı. "Bu fuar ilk yerel fuar değil aynı zamanda Vanlı tüm yazarları bir biriyle buluşturan bir fuar oldu. Her kesimden insanı buluşturdu. Çocuklar katılım sağladı. Bu da çok anlamlı oldu. Bunu başarabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Fuarın sonunda katılımcı yazarlara dernek tarafından birer teşekkür plaketi de takdim edildi.

Whatsapp Image 2024 01 14 At 17.13.45

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ