ŞEHRİVAN HABER - Türkiye'nin son dönemlerde en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısında Eylül ayında ziyaret etmek için Van'ı önerdi.

TV programlarında ve kitaplarında özellikle gençlere sıkça tavsiyelerde bulunan Ortaylı, görülmesi gereken yerler listesine Van'ı da ekledi. "Baharda bir başkadır Türkiye" başlıklı yazısında Eylül ayında Ege ve Akdeniz bölgelerinin cazibesinden söz eden Ortaylı, Van'a değinmeyi de ihmal etmedi.

Ortaylı yazısında; "Antalya’nın batısı ve Muğla civarı sayısız harabelerle ve romantik görünümlerle kaplı. Antalya’nın doğusundan İskenderun’a kadar ise antik dünyanın önemli merkezleri görülür. Henüz Orta Anadolu’nun önemli Hitit merkezi Boğazköy, Alacahöyük, Van civarındaki Urartu merkezleri, Ahdamar gibi Ortaçağ Ermeni katedralleri de iklim bakımından gezmeye müsaittir. Türkiye eylül ve ekim aylarında yaşaması ve gezmesi kolaylaşan bir yer çünkü iklimin normalleşmesi yanında kitle turizmi de oldukça hafifliyor." dedi.

Yine aynı yazıda Doğu'dan iki şehire değinen Ortaylı, Eylül rotası için şu şehirleri önerdi:

HER BÖLGEDEN GÖZDE İKİ ŞEHİR

- Akdeniz Bölgesi: ANTALYA - MERSİN

Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor! Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor!

- Doğu Anadolu Bölgesi: VAN - KARS

- Ege Bölgesi: MANİSA - MUĞLA (Bodrum ve Marmaris etrafındaki her yer çekicidir.)

Editör: Ömer Aytaç Aykaç