Van Çatak İlçesi Sırmalı Mahallesi Beğendik mezrasında yaşayan 41 yaşındaki Kadir Karabulut ve 21 yaşındaki Ferzende Karabulut'tan 5 gündür haber alınamıyor.
 
Van'a 180 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak İlçesi Sırmalı Mahallesi Beğendik mezrasında çobanlık yapan amca çocukları 41 yaşındaki 8 çocuk babası Kadir Karabulut ve 21 yaşındaki Ferzende Karabulut koyun sürülerinde eksik olduğunu ve atlarının olmadığını fark etti. Bunun üzerine iki amca çocuğu kaybolan hayvanlarını aramak için dağlık alana çıktı. Dağlık alana çıkan ve kendilerinden hiç bir haber alınamayan amca çocuklarını 5 gündür Köy korucuları, Çatak itfaiye ekipleri ve köylüler tarafından aranıyor. Tüm aramalara rağmen bulunamayan amca çocuklarının yakınları telaş içinde onlardan gelecek bir haber beklerken, Kadir Karabulut'un 8 çocuğu ise gözyaşları içinde babalarının dönmesini bekliyor.
 
İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, yaptığı açıklamada, aldıkları bilgiye göre Karabulut'ların 16 Kasım'da kayıp atlarını aramak için araziye çıktıklarını, ancak mahallenin 17 Kasım günü saat 19.30 gibi Konalga Mahallesi'ndeki jandarma birliğine kayıp ihbarında bulunduklarını söyledi. İhbarı aldıkları günü gerek AFAD gerekse jandarma ekiplerine gerekli talimatı verdiklerini söyleyen Kaymakam Akgül, şöyle konuştu:
 
"18 Kasım günü jandarma ekiplerimiz 60 köy korucusu ve mahalleli ile arama çalışmalarına katıldı. Saat 10.00 gibi başlayan aramalar 14.00 itibariyle son buldu. Beğendik Mezrası'nın yaklaşık 10 kilometrelik bir alanı tarandı. O civardaki dere yatakları, mağaralar her yer kontrol edildi, ancak herhangi bir bulguya ve bilgiye ulaşamadık. Hava şartlarının müsait olmaması ve bulutlu olması nedeniyle de talep etmiş olduğumuz İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter havalanamadı. Uygun hava şartlarının oluşması durumunda talebimizi yineleyerek aramamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şuan kayıp vatandaşlarımızın telefon sinyallerine ulaşmaya çalışıyoruz. Aramalar vatandaşlarımızın desteği ile devam etmektedir" dedi.
 
Yapılan aramalara itfaiye ve zabıta ekipleriyle birlikte destek verdiklerini söyleyen Çatak İlçe Belediye Eş Başkanı Evin Keve "Vatandaşlarımız yaklaşık 5 gündür kayıp. Bizde arama çalışmalarına ekiplerimizle birlikte destek veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda kayıplara ulaşıp aileleriyle kucaklaştırmak istiyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim