Muradiye İlçesi’nde İş Kur’a kayıtlı olan ve bazı kurumlarda çalıştırılmak üzere alınacak olan 100 kişilik alım için 600 kişi müracaat edince kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde ismi çıkan Cesim Enterli isimli vatandaş noter huzurunda göbek attı.
Emniyet polisleri tarafından güvenlik tedbirleri içerisinde İlçe Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Noter huzurunda yapılan kura çekilişi 4 saat sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Taş, İlçe Noteri Şennan Işıkaltın ve 2 öğretmen ile birlikte yapılan kura çekimi sırasında ismi okunan ancak salonda bulunmayanların yerine ise Noter Şennan Işıkaltın kuralarını çekti. İş-Kur için müracaat eden 600 kişilik listede bulunanların, sadece 100 asil 50 yedek olarak kuraya dâhil edilen listeye itiraz eden vatandaşlar, “Yapılan kura çekimi 600 kişiyi kapsaması gerekiyordu, neden 600 kişiden sadece 100 asil 50 yedek olarak alınıyor” diye tepki gösterdiler.
Bu arada ismim çıkarsa noter huzurunda göbek atacağını söyleyen Cesim Enterli ismli vatandaş, kura sandığında kalan son beş kişi içerisinde adı asil olarak çıkınca noter huzurunda göbek atarak sevinç gösterisi yaptı.

Editör: TE Bilisim