İpekyolu Belediyesi tarafından 4 Nisan’da başlatılan ''herkesin bir ağacı olsun'' kampanyası çerçevesinde Yeni Mahalle Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

İpekyolu Belediyesi tarafından 4 Nisan’da başlatılan fidan dikme kampanyası devam ediyor. Yeni Mahallede bulunan Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen ağaç dikimine, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Eşbaşkan yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdüresi Esmer Kara, okul öğretmenleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin yaptığı konuşmada, “İpekyolu Belediyesinin başlattığı ağaç dikme kampanyasından dolayı belediyeye teşekkür ediyoruz. Bu kampanyanın içinde bizim okulumuzun da yer alması bizi memnun etti.” Şeklinde konuştu

 

İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser ise, DTK konferansından alınan karar gereğince ağaç dikmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ve ekolojik yaşamın temel dayanağından biri olan ağaçları korumak ve yeni ağaç dikmek adına, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününden başlatmış oldukları bu kampanyayla beraber, İpekyolu ilçesi sınırlarında 50 bin ağaç dikmeye başladıklarını belirtti. Keser şöyle devam etti: “Sizin de bildiğiniz gibi geçen haftalarda Arınç, Melih Gökçeğe atfen çıkıp Ankara'yı parsel parsel satmışlar. Van'ında durumu pek farklı değildi. Kendi yönetimleri zamanında buraları da parsel parsel sattılar. Bağ, bahçe, orman ne bulmuşlarsa satmışlar, bizler ise Van'ı yeniden inşa ediyoruz, beş yıl içinde hedeflediğimiz ağaç sayısının tamamını dikmiş ve projelerini tamamlamış olarak halkın karşısına çıkacağız.” Kampanyaya duyarlılık gösteren Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine de teşekkürlerini ileten Keser, konuşmaların ardında öğrencilerle beraber ağaç dikme etkinliğine katıldı. Şenlik havasında geçen ağaç dikme etkinliği müzik eşliğindeki halaylarla sona erdi.

Editör: TE Bilisim