Erçek Mahallesi’nde inceleme yapan Çakır, Erçek Belediyesin ait olan Kum ocağı ve Erçek Halı Sahası’nın bir önceki dönemde AK Parti’nin toplumun yararına kullanmak yerine kendi yandaşlarına verdiğini açıkladı.

Van İpekyolu Belediyesi bir yandan çalışmalarına aralıksız devam ederken, diğer yandan oluşturulan heyetle mahallelerin sorunlarını tespit ediyor. İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, İpekyolu Belediye Meclis üyesi Kasım Ateş, Fen İşleri Müdürü Seher Akşitkutay Kartal ve Fen işlerine bağı mühendislerden oluşan bir heyet, birçok mahallede inceleme yaptı. Heyetin ilk durağı seçimlerden önce belde olan Erçek Mahallesine oldu. Yapılan gözlemelerde AK Parti döneminde kalan Belediye Garajının çöplüğe döndüğü, sokakların toz toprak içinde kaldığı ve lağım sularının sokağa aktığı dikkat çekti. Çakır ve beraberindekiler esnaf ve halkla ayaküstü görüşmeler yaptıktan sonra Değirmenakı ve Ağzıkara mahallerini ziyaret ettiler.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ İNSAN SALIĞINI TEHDİT EDİYOR

Daha önce köy statüsünde olan mahallelerde suların akmadığı, yolların bozuk olduğu ve çöplerin dağ yığınları oluşturduğu gözlendi. Heyetin son durağı olan Ağzıkara Mahallesi’nde gözlemlerini aktaran İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, mahallede alt yapının olmamasıyla birlikte oluşan çevre kirliğinde insan salığını olumsuz etkileye bileceğini söyledi. AK Parti döneminde Erçek Belediyesi’nin hiçbir çalışma yapmadığını ve mevcut imkanlarında kendi çıkarları uğrunda kullandığını belirten Çakır, AK Partili Erçek Belediye başkanı tarafında geçtiğimiz dönemde Belediye ait kum ocağı ve Erçek Halı Saha’nın hiçbir ihale yapılmadan işletmesinin kendi yandaşlarına ve ailesine verdiğini söyledi.

OLUŞAN ÇÖP DAĞLARI TEMİZLENECEK

İpekyolu Belediyesi’nin çevre temizlik faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Çakır, “Göreve başladığımız günlerden bu güne kadar çöp temizleme çalışmaları devam ediyor. Daha önce köy statüsünde olan mahallelerde çöp dağları oluşmuş durumda. 70 yıllık çöp birikintileri bir anda temizlemekte imkansız görünüyor. Özellikle mahalle statüsüne geçen köylerimizde sıklıkla karşılaştığımız dağ yığınları oluşturmuş çöpleri almak için hemen çalışmalara başlıyoruz. Çöpleri uzun zamana yaymadan bu yerleşim alanlarından kaldıracağız. Bundan böyle bu gibi çevre kirliliklerin önüne geçmek içinde bütün mahallelere çöp konteynerleri bırakacağız” dedi.

‘SU SORUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Mahallerde yaşanan su sorunu ile VASKİ’nin ilgilendiğini belirten Çakır, su sorunun çözümü noktasında da takipçisi olacaklarını aktardı. Çakır, kendileri ile birlikte gelen Fen İşleri Müdürü ve mühendislerin gereken ölçümlerin yaptığını ve gereken plan programa göre en aciliyet arz eden mahallerden başlayarak Asfalt veya parke Taşı döşemeye başlanacağını söyledi. 

Editör: TE Bilisim