Gürpınar Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Akpınar Mahallesi'nin alt yapı sorununu hallederek tüm yolların kilitli parke taşları ile döşenmesi çalışmasında sona yaklaşıyor.

 

Gürpınar'da çalışma seferberliği başlatan Gürpınar Belediyesi, hazırlanan planlama çerçevesinde ilçenin tüm mahallelerine el atmaya, ilçe genelini şantiyeye çevirme kararını büyük bir kararlılıkla uyguluyor. İlçenin birçok yerleşim yerine ilk kez iş makineleri girerken, belediyenin önceliklerini alt yapı ve yolların yapımı oluşturuyor. Belediye eş başkanları konuya ilişkin yaptıkları bilgilendirmede, "yılların ihmal edilmişliğini en aza indirgeyebilmek içi ekiplerimiz ile birlikte canla başla çalışıyor, halkımızın mağdur edilmişliğini en aza indirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" ifadelerine yer verdi. Van'ın en gözde ilçelerinden bir tanesi olan Gürpınar'ın yıllar yılı ihmal edilmesinden dolayı bu gün hak ettiği yerde olmadığını da belirten Eş Başkanlar, "ilçemizin hak ettiği yere gelebilmesi için halkımızın yaşam standartlarının yükselmesi gerekmektedir. Biz de bunu hedefliyoruz" bilgisi verilirken, ilçe genelinde bulunan yolların öncelikli olarak uygun hale getirilmesi gerektiğini, belediye olarak da planlamanın bu şekilde yapıldığı söylendi.

 

AKPINAR MAHALLESİ'NİN ALT YAPI VE YOL SORUNU BİTİYOR

Hazırlanan planlama çerçevesinde ilçe merkezinde bulunan Akpınar Mahallesi'nin alt yapı sorunu halledildikten sonra şimdi de yolları kilitli parke taşları ile döşeniyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, ilçede açılmayan yolların dışında tüm yolların bu yıl bitirileceği belirtilerek, "bu mahallemizde alt yapı sorunu tamamen hal olduğundan yolların yapımına geçtik. Açılmayan kimi yolların dışında geriye kalan tüm yolları kilitli parke taşları ile kaplıyoruz. Böylece bu mahallemizin alt yapı ve yol sorunu hal olmuş oluyor. Açılmayan yollara ilişkin ise çalışmalar devam ediyor" denildi. Akpınar Mahallesi'ne toplam 15 bin kilometre karelik kilitli parke taşı döşenecek.

Editör: TE Bilisim