Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 48. Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Başkan Aksoy, Tatvan ilçesinde 10 Temmuz’da açılışı gerçekleştirilecek olan 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali'nin 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Tatvan Belediye Başkanı Aksoy, yapılacak etkinliklerin tanıtımı için yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek desteklerini istedi. Aksoy, “Pazar günü saat 18.00’de Tatvan Belediyesi önünden kortej halinde fuar alanına gideceğiz. Daha sonra Feribot ve İskele parklarımızın açılışını yapacağız. Dolu dolu bir festival yaparak, halkımızın beğenisini toplamaya çalışacağız. Fuarımızda sportif faaliyetler, kültür ve sanat etkinlikleri, sergiler, konserler, el sanatları, yöresel ürünler, turizm, sanayi ve ticari faaliyetleri de bulunuyor. Tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

Herkesime hitap edecek olan fuarda her gün farklı programlar ve etkinlikler yapılacağını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu: “Fuar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Van Gölü'nün Tatvan ilçe merkezi kıyısında kendi adına ayrılmış olan yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda her yıl 20 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan fuarımız, son yıllarda büyük rağbet görmekteydi. Bu kapsamda 2016 yılı itibariyle fuar alanımızda ve çevresinde hayata geçirdiğimiz sahil düzenleme projesiyle kafeteryaları, restoranları ve yeşil alanları oluşturarak halkın hizmetine açtık. Yenilenen yol, kaldırım ve peyzaj çalışmaları ile ziyaretçilerimizi daha güzel bir ortamda ağırlayacağız. Bu yıl 48'incisini düzenleyeceğimiz fuarımızın daha kapsamlı, her sektöre hitap edebilmesi ve sadece bölgesel ekonomiye değil ülke ekonomisine de katkıda bulunması için program akışında bazı değişikler yaptık.

 

Fuarımıza ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnaflarımızı davet ettik. Sanayi, turizm, tarım ve benzeri sektörlere yer vererek fuarımızın misyonunu genişletip sektörel fuarcılık ile herkesime hitap etmeyi düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilisim