Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte özellikle gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düşmesi, göletlerin, akarsuların, şelale ve göllerin kısmen donması neden oldu.

Edremit ilçesine bağlı Kızıltaş Mahallesi'nde bulunan su deposunun şebeke hattındaki borular da soğuk hava nedeniyle dondu.



Soğuk havanın etkisiyle patlayan su deposundan çevreye akan su, buz kulesini andıran görüntü ortaya çıkardı.



Etrafı buzla kaplanan su deposundaki arıza, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekiplerince onarıldı.

VASKİ ekipleri buz sarkıtları arasında zorlu bir çalışma sonrası arızayı gidermeyi başardı.



Yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip 4 katlı su deposunda 2 saatlik çalışma yürüttüklerini belirten ekip sorumlusu Nadir Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havaya rağmen işlerini aksatmadan yürüttüklerini söyledi.

"İŞİMİZ ZOR DA OLSA VATANDAŞLARI SUSUZ BIRAKMAYIZ"

Depodaki çalışmanın riskli olduğunu ancak kontrollü yaptıkları için herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Elektrikli bobin sistemiyle depoya su basılıyor. Soğuk havanın etkisiyle alt tahliye borusu donmuş. Buz tuttuğu için zorlanan boru patlamış. Patlayan borudan etrafa saçılan sular ise her yerin buzla kaplanmasına neden olmuş. Deponun altındaki kontrol kulübesinin kapısını buzları kırarak açabildik. Soğuğa rağmen işimiz zor olsa da vatandaşları susuz bırakamayız. Güç koşullarda hizmetimizi yürütmek görevimiz."


Editör: TE Bilisim