Daha önce Şehrivan Gazetesi olarak ‘Allah bunu kabul etmez’ başlıklı haberimiz ses getirdi. Depremde yıkılan Özalp’teki iki büyük camiden biri olan Büyük Camii depremde yıkıldı ve yenisi henüz inşa edilmedi. Bu da yetmezmiş gibi caminin alanı hafriyatlarla adeta çöpe döndü. Bu haberimiz üzerine harekete geçen Van İl Müftülüğü Özalp’e giderek incelemede bulundu. Müftülük depremde yıkılan Büyük Caminin yerine İmam-ı Şafii Cami inşa edecek.

Eylül ayında Şehrivan Gazetesi olarak yaptığımız Cami haberi üzerine harekete geçen İl Müftülüğü depremde yıkılan caminin yerine yeni cami inşa edecek. Şehrivan Gazetesi olarak ‘Allah bunu kabul etmez’ başlıklı haber üzerine harekete geçe İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Özalp’e giderek depremde yıkılan ve yerine hafriyat dökülen cami alanında incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulunan Müftü Arvas, ilçe müftüsü Muhammed Aydın’dan cami ile ilgili bilgi aldı.

 

CUMA VAAZINDA CAMİ MÜJDESİ

Daha sonra Cuma namazında Özalplilerle bir araya gelen Müftü Arvas, Cuma vaazında yeni yapılacak caminin müjdesini verdi. Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteği ile inşa edilecek olan İmam-ı Şafii Camii, 3 Bin 558 metrekare kapalı alana sahip olacak. Oturma alanı Bin metrekare olacak olan cami, 2.500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Çift minareli olarak inşa edilecek camimizin müştemilatında çok amaçlı bir konferans salonu, Diyanet Okuma Salonu, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarının yer alacağı bir teşhir salonu bulunacak. Bayanlar ve erkekler için özel bölümlerin bulunacağı camimiz engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde ifa edebilmeleri için her türlü donanıma sahip olacak. Bu caminin yapımı için emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özalp Merkez Büyük Camide Cuma namazını da kıldıran Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, daha sonra ilçeden ayrıldı.


Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim