5. Van Turizm ve seyahat Fuarı’nın açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı ve beraberindekiler, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret etti. Başkan Özgökçe ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Bakan Arıcı, Van’da ve Tuşba’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tuşba’nın kültür ve turizm bakımından önemli olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Arıcı, “Türkiye genç bir ülkedir. Yenidünyaya hızla ayak uydurmak isteyenlerin takip ettiği ve takip etmek zorunda kaldığı bir ülkedir. Bir ülke Doğu’ya açılmak istiyorsa Türkiye üzerinde açılacaktır” dedi.

Gerçekleşen ziyarette hazır bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici ise Van’ın oldukça derin bir geçmişi olan bir kültür merkezi olduğunu kaydetti. Birçok medeniyetlere eve sahipliği yapmış olan Van’ın özellikle Urartulara Tuşba ismiyle başkentlik yaptığını kaydeden Bilici, “Van nüfusu hızla artan bir kent konumunda ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde de nüfusu bir milyon 100 bin civarında bir şehirdir” şeklinde konuştu. 2011 yılında yaşanan depremler hakkında da Bakan Yardımcısı Arıcı’ya bilgi veren Bilici, “Bu depremler sonrasında devletimiz, hükümetimiz yaralarımızı çok kısa bir süre içerisinde sardı. Bu güne geldiğimizde depremin izleri neredeyse hiç kalmadı. Köylerle birlikte 30 bin konut inşa edildi” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Arıcı’nın yaptığı ziyarette duyduğu mutluluğu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise “Sayın bakanım sizleri burada görmekten ve ağırlanmaktan şeref duyduk, İlçemizi ve hatta Cennet Van’ımızı en az ekonomik ve ekolojik olarak ikiye katlayacak projelerimizin desteklenmesi gerektiğini ve Van’ının tanıtımı için hazırlanan kitaplara da destek talep eden Başkan Harita üzerinde Tuşba’nın ve Van’ın pekçok saklı değerlerine de vurgu yaparak Başta Eski Van Şehri, Ayanıs, Çavuştepe, Hoşap kazılarına da desteklerin artarak verilmesini ve kısıtlı zamanlarda kazı yapan Bilim insanlarına ciddi desteklerin verilmesi taleplerini” dile getirdi.

Başkan Özgökçe Belediyenin çalışmaları hakkında da Bakan Yardımcısı Arıcı’ya bilgi verdi. Özgökçe, “Sayın Bakanım Tuşba ilçemizin gelecek 5 yıllık stratejik planının oluştururken, 22-23 Eylül tarihlerinden tüm sivil toplum örgütlerini, kamu kurum ve kuruluşları, sendikalar, dernekler, siyasi parti temsilcileri ve üniversitemizdeki öğretim üyelerinin de katılımıyla ‘İnsan, Ekoloji, Medeniyet ve Demokrasi’ çalıştayı düzenliyoruz. Böyle bir ortak fikirle her kesimden görüşler alarak stratejik planımızı ona göre hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim