Proje kapsamında yapımı tamamlanan Akköprü İlköğretim Okulu bahçesindeki çocuk oyun grubunun açılışı Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil, Tuşba Belediye Meclis üyeleri ile okul öğretmenleri, veliler ile öğrencileri tarafından yapıldı. Sekizi merkez mahallelerde ve diğerleri ilçe merkezinden uzak olan mahallelerde olmak üzere toplam 24 çocuk oyun grubu tek tek tamamlanarak çocukların hizmetine sunuluyor. Tüm oyun gruplarının Ramazan ayı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

 

Açılışta bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün SODES destekli ‘Artık benimde bir parkım var’ sloganı ile hazırladığı proje kapsamında bünyesinde anasınıfı olan bütün okullara çocuk oyun grupları kurduğunu söyledi. Türkiye Standartları Enstitüsü’nün belirlediği standartlara sahip olan çocuk oyun gruplarının tümünün birkaç gün içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti. Hem merkezde hem de en ücra mahallere kadar olan alanlarda oyun gruplarını çocuklara kazandırıldığını kaydeden Özgökçe, amaçlarının çocukların bir yandan televizyon, tablet ve telefondan kurtularak sanal alemden gerçek alame geçip, enerjilerini sahada, dışarıda oyun oynayarak, arkadaşlarıyla açık havada koşup, gezerek dört duvar arasında, televizyon veya tablet başında hapis hayatında gelecek neslin kurtarılması ve bir yandan da obezite, sağlıksız gelişme ve sosyalleşmenin zirve yaptığı bir dünyada çocuklarımızı sağlıklı ve zinde yetiştirebilmek olduğunu söyledi. Tüm anne ve babaların ortak gayeleri çocuklarının, özgüveni kazanmış, bağımsız, çevresiyle doğru iletişim kurabilen, kendini doğru ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, “Çocuk oyun grupları çocuklarımıza paylaşabilmeyi, birbirne olan ihtiyaçlarını ve arkadaşlık, kardeşlik ruhunu öğretmektedir. Geleneksel yöntem çocuklarımızı her şeyden korumak ve onlar için hayatı kolaylaştırdığımızı zannettiğimiz, yemeklerini biz yediririz, biz giydiririz, ellerini, ağızlarını sileriz. Hatta diğer çocuk ve yetişkinlerle onun ağzından bile bazen biz konuşuruz. Kaygılarımız gündelik kaygılardır, üzerine pek de düşünülmez. Elleri, üzerleri kirlenmesin, doğru beslensinler, oynarken üzülmesinler, diğer çocuklardan zarar görmesinler isteriz.Ve nerede durmamız gerektiğini çoğunlukla kaçırırız. Oysa çocuklarımızın kişiliklerinin güçlenebilmesi, sosyalleşme ve bağımsızlaşma sürecini sağlıklı yaşamalarıdır asıl önemli olan. Elindeki oyuncağı almaya çalışan arkadaşına ağlamadan hayır diyebildiğinde ya da o bir arkadaşının elindeki oyuncağı almak istediğinde sıra bekleyebildiğindedir asıl başarı sağlanmaktadır. Oyun grupları çocukların ve ebeveynlerin bir anlamda da sosyalleşme ortamlarıdır. Çocuklar oyun gruplarında oyun - oyuncak oynamayı, arkadaşlarıyla aynı ortamı ve oyuncakları paylaşmayı yani ileride okulda ve iş hayatlarında tek başlarına kalacakları asıl hayatı öğrenirler” dedi.

 

Özgökçe, “Elbette çocuklarımız için her ne yapsak azdır. Bu konu ile ilgili bize desteklerini sunan Kalkınma Bakanlığımız, özellikle SODES birimine ve ilimizde bu güzel hizmetlerde her daim yanımızda bulunan Tuşba Kaymakamımıza, ilçe ve il milli eğitim, müdürlüğümüzdeki yetkilileri ile gece gündüz çalışan park bahçeler müdürümüze ve meclis üyelerimiz ile birlikte parkların zamanında yapımını sağlayan yüklenici firmadaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çocuklarımıza ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim