Hizan ilçesinde av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarıyla korunmaları, geliştirilmeleri, avlanmalarının kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi ve ilgili kamu, özel ve tüzel kişileriyle işbirliği sağlanması amacıyla ‘Av Komisyonu Toplantısı’ yapıldı.
Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bitlis Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantı, İlçe Kaymakamı Sedat İnci başkanlığında gerçekleşti.

ARTIK KONTROLLÜ AVCILIK YAPILACAK

İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle dışarıdan gelen avcıların ilçede avlanmalarına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Avcılığın artık ilçede kontrollü yapılacağını ifade eden İnci, şöyle konuştu: “İlçemizde kontrolsüz yapılan avcılığın önüne geçebilmek için çeşitli görüş alışverişinde bulunduk. Avcılarımızın yaban hayata zarar vermeden kontrollü bir şekilde avcılık yapmaları için gerekli tedbirlerin alınması ve belli bölgelerin avcılığa kapatılması konusunda çeşitli ön kararlar aldık. 28 Ocak Çarşamba günü köy ve mahalle muhtarlarımız ile korucuların da katılacağı geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Toplantıda İlçe Av Komisyonu olarak kararlar alacağız. Kararlardan sonra daha kontrollü avlanma için gereken önlemleri alacağız."

Editör: TE Bilisim