Başkale ilçesinde doğuştan bir bacağı olmayan ve sekerek okula giden 9 yaşındaki İrfan Diker, kaymakamlığın desteğiyle yaz tatilinde protez bacağa kavuşacak.

 

İlçe merkezinde yaşayan 7 nüfuslu Diker ailesi, doğuştan bir bacağı olmayan çocukları İrfan Diker'e,  maddi imkansızlıklar nedeniyle protez yaptıramadı. Okula gidip gelirken zorlanan Diker'in durumunun kaymakam Murat Büyükköse'ye iletilmesiyle, kaymakamlık harekete geçti. Maddi durumu kötü olan ailenin yaşadığı harabe haldeki evlerinin yerine yeni bir ev inşa ettiren Kaymakam Büyükköse, daha sonra ikinci sınıf öğrencisi İrfan Diker'e protez bacak taktırılması için girişimlerde bulunarak, aileye, okulların yaz tatiline girmesiyle çocuklarının protez bacağına kavuşacağı müjdesini verdi. Okula tek ayağı üzerinde sekerek girip gelen, teneffüslerde okul bahçesinde arkadaşlarıyla oynayan Diker, şimdi protez bacağına kavuşacağı günü bekliyor.

 

Öğrencisinin protez bacağa kavuşacağını öğrendiklerinde çok sevindiklerini anlatan sınıf öğretmeni Nahide Eraydın, öğrencisinin ilk başladığında engelinin vermiş olduğu sorunlarla boğuştuğunu anlattı. Küçük İrfan'ın daha sonra bu duruma alıştığını ve kısa sürede geri kaldığı eğitiminde eksikliklerini giderdiğini vurgulayan Eraydın, şunları anlattı: "İrfan duruma çok iyi adapte oldu ve bunun sosyal aktivitelerine engel olmasına izin vermedi. Duruma alışmış, arkadaşları, ailesi de kabul etmiş. Bu bizim için çok iyi oldu. Yakın zamanda protez bacak takılacağını öğrendik. Bu haber bizi, arkadaşlarını ve ailesini çok mutlu etti. İrfan bu durumuna alışmış ama protezle beraber daha farklı olacak, kendini daha iyi hissedecek. Bu açıdan çok olumlu, çok güzel bir şey."

 

Oğlunun ameliyatı için okulların tatil olmasını beklediklerini aktaran baba Faruk Diker ise protez takıldıktan sonra oğlunun tek başına daha rahat hareket edebileceğini söyledi. Baba Diker, "Ben de özürlüyüm. Duyma problemi yaşıyorum. Bu nedenle cihaz kullanıyorum. Eğer oğluma protez takılırsa çok seviniriz. Kendi başına okula gidip gelebilir, arkadaşlarıyla top oynayabilir. Biz de aile olarak çok memnun kalırız.' diye konuştu. Faruk Diker, okula gittiğinde engeli nedeniyle akıllarının hep İrfan'da kaldığını, protez yapılırsa bu sorunun çözüleceğini belirterek, "Ailemize ve oğluma bu desteği sunan Kaymakamımız Murat Büyükköse'ye çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim