Bölgede baharın müjdecisi olarak görülen ve mart ayının gelmesiyle birlikte açan kardelenler, karla kaplı alanlar ile karların eridiği açık alanlarda boy gösteriyor.

 

Yaylaların ve tepelerin güney bölümlerinde, kayaların dibinde, rüzgarın etkilemediği kuytu alanlarda kar örtüsünden boyunlarını çıkartarak, kendilerini gösteren kardelenler, Çatak sınırlarındaki Kato Dağı eteklerinde bulunan Büyükağaç Mahallesini de güzelliğiyle süslüyor. Bölge halkı tarafından doğanın gelinliği olarak görülen kardelenler, bu yıl kar yağışının az olması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle baharın geldiğini vatandaşlara erken hissettirdi. Renkleriyle doğayı canlandıran, sıfırın altında 15 derecede bile ayakta kalmayı başaran kardelenlerin doğada çiçek açtığını gören vatandaşlar da, bu yolla baharın geliş haberini aldıklarını ifade ediyor.

 

"SÜRECİN GETİRDİĞİ HUZUR SAYESİNDE ÇOK UMUTLUYUZ"

Büyükağaç Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Toktaş, erken açan kardelenlerin doğaya renk kattığını anımsatarak, bu dönemde güzel havayı fırsat bilen çocukların da dışarıda oynamanın tadını çıkardığını ifade etti. Toktaş, "Bizim köyümüz Kato Dağı eteğinde doğası güzel bir köy. Baharın gelmesiyle birlikte köyümüzün etrafında çok çeşitli bitkiler yetişiyor, çiçekler açıyor. Bütün doğaseverleri köyümüze bekleriz. İnşallah barış süreci bir an önce tamamlanır. Biz bu sürecin getirdiği huzur sayesinde çok umutluyuz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim