Haftasonu gerçekleştirilecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, çalışmalarına Newroz arası verdi. Bahçeray’da festival havasında bir Newroz kutlaması gerçekleştiren Gülşen Orhan, Bahçesaray halkı ile birlikte Newroz’u kutladı. “Newroz pîroz be!” diyerek kutlamaların startını veren Orhan’ın konuşmasının ardından ilçede koyunlar kesildi, halaylar çekildi, şarkılar söylendi. Parti bayrakları, siyasi mesajlar olmadan yapılan kutlamalarda Newroz renkli görüntülerle kutlandı.

Şehir merkezinde, ilçe ve köylerinde halkla bir araya gelen Orhan, 21 Mart’te Bahçesaray’da Newroz münasebetiyle halkla bir araya geldi ve ‘Newroz Piroz Be’ dedi. Büyük bir meydanda yapılan Newroz kutlamalarında köylülerin de katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. 20 koyunun kesildiği, halayların çekildiği, türkülerin söylendiği Newroz’da barış ve kardeşlik mesajları verildi. Abdullah Öcalan’ın mektubunu da değerlendiren Orhan, “Öcalan, Kürt-Türk halkının kardeşçe yaşaması gerektiğini belirtti” dedi.

ORHAN’DAN KARDEŞLİK MESAJLARI

Newroz hepimizin Newroz’udur diyen Orhan “Bugün hiçbir partinin bayrağını burada asmadık. Hepimizin Newrozu olsun, siyasetimiz, düşüncemiz gönlümüzde kalsın, bir günlük dedik" dedi. Bu bayramın herkesin bayramı olduğunu söyleyen Orhan Newroz konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Newroz bu milletin Newrozu’dur. Herhangi bir partiye bağlı olan bir şey değil. İşte gördüğünüz gibi biz burada her hangi bir parti bayrağı asmadık, başka partilere mensup olan herkes şuan burada yer alıyor. Biz burada hepimiz Müküslüler olarak Newroz’umuzu kutluyoruz. Newroz hepimize kutlu olsun, ‘Newroz piroz be.’ Newroz’da hepimizin bir olması lazım, hepimizin bir birimize el vermesi gerekiyor. Hepimizin kardeşlik içerisinde Newroz’u kutlamamız gerekiyor. Allah hiçbir zaman bizleri bir birimizden ayırmasın, bir birimize düşman etmesin, her zaman dostluk içerisinde kutlamalarımız olsun. Bu ikinci barış Newrozu milletimizin için kardeşlik, dostluk, özgürlük ve demokrasi newrozu olsun.

“NEWROZ HUZUR GETİRSİN”

“Bu seçim döneminde gençlerimizin kanı kaynıyor, tartışmalar oluyor ama bizler yarın bir gün bu sorunların hepsini beraber çözeceğiz. Yine eskisi gibi acılarımızı, mutluluklarımızı bir birimiz ile paylaşacağız. Bu önümüzdeki seçimler içinde dilerim Allah’tan BDP için, AK Parti için, tüm halkımız için, Van için, Türkiye içi en hayırlı olsun. Halaylar çekerek, şarkılar söyleyerek kardeşlik bağımızı daha da geliştirelim ve beraber olalım. Çocuklarımıza da bu süreci aşılayalım. Newroz hepimize kutlu olsun, bütün Newroz’larımız, bütün sevinçlerimiz böyle güzel olsun. Rabbim hepimize sağlık, huzur ve mutluluk versin inşallah.

ORHAN, ÖCALAN'IN İKİNCİ MEKTUBUNA DA DEĞİNDİ

Abdullah Öcalan’ın bu sene göndermiş olduğu mektubu da değerlendiren Orhan şöyle devam etti: “Tüm bunların yanı sıra bildiğiniz gibi Öcalan bu Newroz için de bir mektup gönderdi. O mektup geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Newroz’unda okundu. Kürt ve Türk halkının kardeşçe yaşaması gerektiği, bu yola destek olunması gerektiği mesajı verdi. Bu ülkede Barış isteyen her siyasetçi de, bunu telkin ediyor. Bizim artık barış ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Barış ve kardeşlik bağlarımız daha da pekişecek ve artık aramıza hiçbir nifak tohumu giremeyecek. Biz yüz yıl önce geriye doğru baktığımızda burada nasıl kardeşçe yaşadıysak; hiçbir dil, din, ırk ayrımı nasıl yapılmıyor idiyse yine o dönem gibi hep beraber yaşayacağız ve memleketimizin kalkınması adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Az önce de belirttiğim gibi inşallah bu Newroz hepimiz için hayra vesile olsun. Newroz hepimize kardeşlik ve barış getirsin. Newroz a we piroz be!” 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim