Van'ın Bahçesaray ilçesinde “Robinson Selahhatin” olarak tanınan 90 yaşındaki Trabzonlu Sebahattin Kulaçoğlu, aralıksız 24 yıldır her yıldır yaz mevsimiyle birlikte ilçeye gelerek burada 5 ay boyunca bostan işleri ile uğraşıyor.


Van'ın Bahçesaray ilçesinin 'Robinson'u olarak ün yapan 90 yaşındaki Trabzon Sürmeneli Sebahattin Kulaçoğlu, 24 yıldır yaz aylarını ilçede geçiriyor. Trabzon'da dünyaya gelen Kulaçoğlu (90) isimli şahıs, babasının 1936 yılında o dönem Gevaş ilçesine bağlı Narlı nahiyesine müdür olarak atanması sonucu Van'a geldiler. İlkokulu Çatak, ortaokul ve liseyi Van'da okuyan Kulaçoğlu 1982 yılında Gevaş Kaymakamlığı yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı. 20 yıl boyunca burada çalışan Kulaçoğlu, o dönemlerde nahiye olan ve Gevaş'a bağlı olan Bahçesaray'a görev sırası sürekli gitti. Bahçesaray'ı çok sevdiğini anlatan Kulaçoğlu, "Babamın görevinden dolayı Van'a geldik. Bende okuduktan sonra Gevaş Kaymakamlığı'nda 20 yıl Yazı İşleri Müdürlüğünde çalıştım. O dönem Bahçesaray Gevaş'a bağlı bir nahiye idi. İşimiz icabı sık sık buraya geldim be burayı çok sevdim. Emekli olduktan sonra 24 yıl boyunca her yaz buraya gelip bostanla uğraşırım. Kışın ise ikamet ettiğim Aydın'a giderim" dedi.

 


24 YILDIR YAZ MEVSİMİNİ BAHÇESARAY'DA GEÇİRİYOR

Emekli olduktan sonra 24 yıldır Bahçesaray'a geldiğini belirten Kulaçoğlu, ömrünün yettiği sürece her yaz Bahçesaray'a yazın geleceğini ifade ederek, "Burada huzur buluyorum. Doğayla iç içe olan insanların ömrü de sağlıklı ve uzun oluyor. İlk yıllar ceviz ağacının üzerine tahtadan bir kulübe kurarak burada yaşıyordum. Orası yıkılınca şimdi eski bir evin küçük bir odasında 5 ay boyunca kalıyorum. Burada sebze meyve ihtiyaçlarımın büyük bir kısmını kendim yetiştiriyorum. Yetiştirdiğim ürünleri mahalle halkıyla da paylaşıyorum" dedi.


İlçe halkı tarafından da sevilen Kulaçoğlu, sık sık ziyaretlerine gelerek hatırını sorarlar. Kendisini ziyarete gelen Nevzat Ayhan ve Timur Demirtaş isimli komşuları ile Kürtçe sohbet eden Kulaçoğlu, Kürtçeyi'de çok iyi bildiği gözden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim