Gevaş İlçesi'nde Mustafa Avcı, 3 yıl önce Van Gölü'nde çıktığı balık avında, fırtına nedeniyle sandalı alabora olunca kayboldu. Avcı, yapılan tüm aramalar rağmen bulunamazken, ailesi, en azından bir mezarının olması için yeniden arama yapılmasını istiyor.

 

Gevaş İlçesi'ne 48 kilometre uzaklıktaki İn Mahallesi'nde yaşayan ve balıkçılıkla uğraşan evli 35 yaşındaki Mustafa Avcı, 4 Mart 2012 yılında sandal ile balık avına çıktı. Fakat bir anda çıkan fırtına nedeniyle Avcı'nın sandalı alabora oldu. Fırtına nedeniyle görüş mesafesi düşerken, Avcı'nın sadece 'imdat' çığlıkları komşu köyler tarafından duyuldu. Ailesinin olayı haber almasıyla birlikte jandarmaya haber verilirken arama kurtarma ve sahil güvenlik ekipleri de olay yerine geldi. Havadan helikopterle, gölden ise teknelerle arama çalışması başlatıldı ve vatandaşlar da arama çalışmalarına katıldı. Fakat günlerce yapılan aramalar rağmen Mustafa Avcı'ya ulaşılamadı.

 

KIZI DOĞDU

Ekipler çalışmalarına son verirken, Avcı'nın ailesi olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen arama çalışmalarına devam etti. Teknelerle Van Gölü'nün etrafını dolaşan aile bugüne kadar ne Avcı'ya ne de sandalına ulaşabildi. Ağabey Agit Avcı, kardeşini bulabilmek için halen arama çalışması yaptıklarını belirterek, " Kardeşimi 3 yıldır arıyoruz. Fakat hiçbir ize rastlamadık. O kaybolduktan sonra eşi doğum yaptı ve bir kızı oldu. Kızını bile göremedi. Başbakana, milletvekillerine bütün yetkililere sesleniyorum. Tek ricam bir daha arama yapılsın ve kardeşimin hiç olmazsa mezarı olsun. Bütün ailemiz her gün kahroluyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim