Başkale’de bulunan köy muhtarları, esnaf ve tüccarları temsilen kurulan ‘Başkale için çalışma Platformu’ ikinci toplantısını yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek ve lojistik katkıları ile kurulan çalışma platformu 15 kişinin katılımıyla oluşturuldu. 5 Esnaf ve tüccar, 5 muhtar, Başkale’de bulunan Ziraat Odası ve Van TSO Başkale Temsilciliğinden 2, Van TSO’dan 3 üyenin katılımı ile oluşturulan çalışma platformu önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları görüştü.

 

Başkale için Çalışma Platformu Başkanlığını üstlenen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oluşturulan çalışma platformu ile muhtarlar, esnaf ve tüccarların birlikte hareketi ile ortaya çıkan enerjiyi Başkale için kullanacaklarını dile getirerek, “Son yıllarda Başkale de daralan ekonomik ve ticari alan için alternatifler üretmek, ilçede başlayan göç hareketinin önüne geçmek, temel sorunlara çözüm bulmak ve farkındalık yaratarak lobi faaliyetleri sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

İLÇEDEKİ EĞİTİM SORUNU ÇÖZÜLECEK

Takva, “Oluşturduğumuz Başkale için Çalışma Platformu olarak öncelikli olarak Başkale Gelincik- Güzereş Salmas Sınır kapısının açılması ile ilçenin ekonomik kalkınmasına katkı sunmayı amaçlarken, ilçede yapılması kararlaştırılan ancak bu konuda bir adım atılmayan Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile ilçede eğitim oranının yükseltilmesi, ilçedeki eğitim sorunlarının çözümünü hedefliyoruz.” Dedi.

 

‘AMACIMIZ ÜZÜM YEMEKTİR’

Öncelikli çalışma alanlarını belirlediklerini ifade eden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Amacımız üzüm yemektir. Görevde bulunduğumuz süre içinde bu konuda elimizden geleni yapacağız. Ayrıca oluşturulan Başkale İçin Çalışma Platformu birçok ilçeye de ilham kaynağı oluşturacak, örnek bir çalışma olacaktır. Bir kent sadece merkezi ile kalkınamaz. İlçeler dezavantajlı olunca kent merkezindeki olumlu enerjiyi de alıyor. Dolayısıyla merkez ilçeleri kalkındırmaya mecburdur. Tüm dengeleri kontrol ederek taleplerimizi ileteceğiz. Hiçbir ayrım içinde olmadan, çalışma platformumuzun başaralı olması için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

 

GİDİŞAT RAHATSIZ EDİYOR

Toplantıya katılan Muhtarlar adına konuşan Vecihi Ayhan ise bir zamanlar Başkale’nin Van’ın ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Başkale ekonomik kalkınmanın merkezi iken, şimdiler göç veren, ticaret, hayvancılık ve tarım alanlarında yaprak kıpırdamaz oldu. Göç veren ilçenin bu gidişatı bizleri rahatsız etmektedir. Bizler bu çalışmanın olumlu sonuçlanması için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz.” Dedi. Toplantılara Van TSO adına Başkan Necdet Takva’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman da katıldı. 

Editör: TE Bilisim