Van’ın Başkale Ziraat Odası Başkanlığı tarafından arıcılık kursu açıldı. 

 

Başkale Ziraat Odası Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışması ile arı yetiştiriciliği kursu açıldı. Kursiyerlerin yoğun isteği üzerine açılan kurs; Başkale Ziraat Odası mühendisleri tarafından veriliyor. Kursun teorik eğitimi Tepebaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda veriliyor. 93 kursiyerin katılımı ile devam eden 80 saat sürecek olan kursta; arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları gibi konularda eğitim verilecek. 

 

Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Arı Yetiştiriciliği” sertifikası verilecek. 
Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, arıcılığın büyük önem taşıdığını belirterek, "Çiftçiler, kursumuza beklediğimizden daha fazla ilgi gösterdi. 80 saat sürecek kursumuzda 93 kursiyerimiz bulunuyor. Kursiyerler aldıkları eğitim sonunda, sınavda başarılı olmaları halinde sertifikalarını alıp ilçemiz ve bölgemiz adına daha kaliteli bal üreteceklerdir. Bu sayede ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim