Van’ın Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bu yıl ilçe geneline yardıma muhtaç ailelere 10 bin ton kömür dağıtımı yapıldı. 

 

Başkale Sosyal Yardımlaşma ve DayanışmaVakfı, ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmaya devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi 5 bin aileye 10 bin ton kömür yardımı yapıldı. Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, kış mevsimi dolayısıyla SYDV tarafından 10 bin ton kömürün 5 bin haneye dağıtımının yapıldığını ifade etti. Öztürk, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, 2017 faaliyet programı kapsamında son bir yıl içerisinde 1 milyon TL’den fazla nakdi yardım yaptı. 2 binden fazla hanemiz gıda ve elbise mağazamızdan faydalandı. Yangın, su baskını gibi sebeplerle evi zarar gören ihtiyaç sahibine 40 bin TL nakdi destek verilmiştir” dedi.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi 179 ailenin çocuklarına kitap yardımı yapıldığını ifade eden Öztürk, “Birçok projeyle 2 grup halinde 25 şehit ve gazi yakınını umreye gönderdik. Kırsal mahallerimizde ikamet eden 38-71 yaş grubu bin kadını Van’a göndererek kanser erken teşhis taramasından geçmesini sağladık. 8 aileye tüp bebek projesi ile çocuk özlemlerini sonlandırdık. Genç kızlara düğün hediyesi olarak çeyiz ve beyaz eşya verildi. 5 ailemizin hasta ve engelli hastalarına medikal ve sağlık malzemesi ile akülü sandalye yardımı yapıldı. Başkale ilçemizde dikiş nakış ve halıcılık konularında kurslar açtık. Bunları inşallah ilçemizde daha da yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı. 


Yardımların 2018 yılında da süreceğini dile getiren Öztürk, “Başkale’de ayrım yapmaksızın tespit ettiğimiz bütün ihtiyaç sahibi ailelerimize bu yardımları yaptık. 2018 yılında da vakfımız imkânları dâhilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapılmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim