Van'ın Başkale İlçesi'nde ise IŞİD saldırılarını protesto etmek için bu sabah yaklaşık 500 kişi DBP İlçe binası önünde toplandı. Toplanan grup daha sonra sloganlar atarak AK Parti İlçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykeline molotof kokteyli atarak yaktı. Alevler içinde kalan heykel zarar gördü. Hakkari-Van karayoluna da barikat kurup trafiğe kapatan gruba, polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti. Göstericiler de polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

İlçe de Hakkari- Van yolu üzerinde barikatlar kuran gençler, ateşler yakarak yolu trafiğe kapattı. İlçe merkezinde ve tüm mahallelerde polis ile yurttaşlar arasında çatışmalar devam ediyor. Olaylar sırasında polisle çatışan gençler çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykelini de ateşe verdi. AK Parti binası ve devlet kurumlarına taşlarla saldırı gerçekleştiren kitleye polisin yanı sıra jandarma da müdahale de bulundu. 

5 POLİS YARALI

Van'ın Muradiye ile Erciş İlçesi'nde de göstericiler, polisi taşlayıp, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Muradiye'de AK Parti ilçe binası ve kaymakamlık binası göstericiler tarafından taşlanırken, polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kulanarak dağıtmaya çalıştı. Muradiye'de tarafik ekiplerine ait polis aracı atılan molotofla yakılırken, 1'i Müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlarla yaralandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim