Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa servis şöförleri ile "Öğrenci Taşıma Güvenliği Toplantısı" yaptı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda, taşımalı sistemde çalışan sürücülere, servis araçları yönetmeliği anlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Samsa, şube müdürleri, okul müdürleri ve servis yetkililerinin de katıldığı toplantıda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Özkara tarafından taşımalı eğitimde görev alan katılımcılara uymaları gereken yükümlülükleri hatırlattı.

 

Öğrenci güvenliği için düzenlenen toplantının önemli olduğunu belirten Samsa, servis şoförlüğünün basit bir iş olmadığını, geleceğin teminatı çocukların güvenliğinin söz konusu olduğunu belirterek, ilçede 5 bin 500'e yakın çocuğun taşımalı olarak eğitim gördüğünü, bu rakamın ise birçok ilçe nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi.

 

Servis şoförlerinin emniyet kemerinden, kar lastiğine, araçta sigara içilmemesinden, araçtan öğrenci indirmeye kadar gösterecekleri özenin çok önemli olduğuna dikkati çeken Samsa, aracın arkasında bulunan "DUR" ışığının yanmasının bile öğrencinin güvenliği açısından önem teşkil ettiğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim