Tuşba Belediyesi’nin yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tüm çalışmaları tamamlayarak vatandaşa en iyi hizmeti sunacaklarını belirtti. Özgökçe çalışmalar esnasında asfalt silindir makinasının direksiyonuna geçerek, bizzat asfalt çalışması yaptı.

 

Tuşba Belediyesi yaz sezonunun açılmasıyla birlikte mahallelerde başlattığı asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Uzak mahallelerde parke taşı çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden Tuşba Belediyesi, merkezi mahallelerde ise asfalt çalışmalarına devam ediyor. Seyrantepe, Abdurrahman Gazi mahallelerinde yol asfalt çalışmalarının bir kısmını tamamlayana belediye şimdi de Altıntepe Mahallesi’nde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Çoğu cadde ve sokakları tamamlayan Tuşba, birçok cadde ve sokakta alt yapının tamamlanmamasından dolayı şimdilik çalışma yürütemiyor. Yaptığı çalışmalarla mahalle halkının da büyük beğenisini toplayan Tuşba Belediyesi yaz sezonu döneminde Seyrantepe, Abdurrahman Gazi ve Altıntepe Mahallelerinin yanı sıra çok sayıda mahallede de yol yapım çalışmalarını tamamlamayı planlıyor.

 

ÖZGÖKÇE: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK

Tuşba Belediyesi tarafından yapılan parke taşı ve asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe yapmış oldukları çalışmaların devam edeceğini ve sezon sonuna kadar tüm çalışma yapacakları mahallelerin tamamlanacağını aktardı. İlk olarak Abdurrahman Gazi Mahallesinde yapılan asfalt çalışmalarını inceleyen Özgökçe burada bir açıklama yaptı. Özgökçe yaptığı açıklamada ilk olarak şu sözlere yer verdi: “Bizler Tuşba Belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz en önemli sözlerden birisi olan ve bölgemizde büyük sıkıntılara yol açan yolların açılması sağladık. Akabinde yolların alt yapısı bittikten sonra hem doğalgaz, hem VASKİ ile ilgili kanalizasyon içme suları biten 20 metrenin altındaki Tuşba’daki bütün yollarımızın sıcak asfalt çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalara Seyran Tepe Mahallemizde başlamıştık. Seyran Tepe Mahallemizin akabinde imar ile ilgili sıkıntısı olmayan ve alt yapı sorunu bitmiş olan bütün mahallelerimizde, ana arterlerde özellikle servis yollarımızda biz gerekli olan asfalt çalışmalarımızı bitirdik”

 

“İNSANLARIMIZ AYAKKABILARINI BİR AY SONRA BOYAYACAK”

Tuşba sınırları için yer alan birçok mahallede özellikle yaz aylarında tozdan geçilmediğini aktaran Özgökçe, “Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde insanlarımıza, vatandaşlarımıza hakikaten bugüne kadar tozdan kalkıp bir çamaşırlarını bile dışarıya asamıyorlardı. Tozdan sürekli ciddi rahatsızlıklar meydana geliyordu ve alt yapısı bitmiş 20 metre yerin altındaki Tuşba Belediyemize ait olan bütün yolların ihalesi gerçekleşti. Bütün yollarımızın sıcak asfalt ile kaplanması devam ediyor. Allah’ın izniyle sırasıyla Altıntepe, hemen akabinde İskele, Şemsibey, Akköprü, İstasyon ve geri kalan bütün mahallelerimiz bittikten sonra bizlere ait olan köylerimizde de yine bizlere ait olan yolların kilit taşı uygulamalarını hem de asfalt çalışmalarını devam ettiriyoruz. İnsanlarımız bu güzellikleri fazlasıyla hak ediyorlar ve bu güzel yollarımızı bölgemize kazandırılması adına yapmış olduğumuz bu çalışmayı geceli gündüzlü sürdürüyoruz. İnşallah bundan böyle Tuşba’da yaşayan insanlarımız ayda bir kere ayakkabını boyayacak. Bildiğiniz üzere eskiden sabah boyuyorduk. Akşam tekrar o tozdan dolayı bir daha boyamak zorunda kalıyorduk. Vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmesi için, daha sağlıklı bir ortamda yürümesi için dönem sonuna kadar asfalt çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımız Tuşba halkımıza hayırlı olsun. İnşallah insanlarımız hak ettiği bu hizmetleri geriye kalan park alanlarımızla, diğer bütün çalışmalarımızı yapacağız.” Dedi.

 

MUHTAR BAŞKAN ÖZGÖKÇE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Özgökçe’nin Ardından bir konuşma yapan Abdurrahman Gazi Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş ise hizmetlerinden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’ye teşekkür etti. Kızılıtaş, “Başkanımız bizi çok büyük bir sorundan kurtardı. Mahallemizde tozdan, topraktan kış aylarında ise çamurdan geçilmiyordu. Başkanının yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine ve gece gündüz mesai harcayan iş arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.” Dedi. Muhtarın yaptığı açıklamasından sonra Başkan Özgökçe, belediye çalışanları, mahalle sakinleri ve basın mensupları yemekte bir araya geldi.

 

ÖZGÖKÇE: VATANDAŞ KENDİ DENETİMİNİ YAPIYOR

Mahallelerde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ardından ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte zabıta ekiplerinin yapmış olduğu denetimlere katıldı. Zabıta Daire Başkanlığı ile birlikte denetimlere katılan Özgökçe vatandaşın duyarlı olduğunu ve kendi denetimlerini yaptığını söyledi. Özgökçe yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Tuşba Belediyesi olarak sadece Ramazan ayına özgü değil, Ramazan ayında daha fazla denetim yapmak üzere zabıta ekiplerimiz düzenli bir şekilde bütün işyerlerini denetliyor. Zaten arkadaşlarımız bu denetim sonucunda gerekli bilgilendirmeyi tüm firmalarımıza yapıyorlar ve Tuşba’da insanlarımız, satıcılarımız çok duyarlıdır. Bu konu sadece Ramazan ayına özgü değil, biz her zaman vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliğini korumak için çalışmalar yapıyoruz. Şuan zabıta ekiplerimiz 24 saat bütün işyerlerini ciddi bir şekilde denetmiyor. Biz istiyoruz ki Ramazan ayımız sağlıklı bir şekilde insanlarımızı gerek gıda açısından gerek üretim yapan yerlerle ilgili hijyenik açıdan tüm denetimlere devam ettiriyorlar. Tuşba’ya sağlıklı besinin, sağlıkla gıdanın zamanında yetişmesi adına bizler sahadayız. İnsanlarımız güvenle Tuşba’dan aldıkları her gıdayı afiyetle kullanabilirler, tüketebilirler. Burada denetimler sonucunda en ufak görüler bir eksiklik varsa derhal gerekli ceza uygulanacaktır.” 


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim