AKP'li Tuşba Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis oturumunda BDP'li üyeler Van'ın Başkale ilçesinde çıkan çatışmada bir HPG'linin yaşamını yitirmesini protesto etti. BDP grubu adına konuşan Belediye Meclis üyesi Fehim Oflas, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan diyalog sürecinin her defasında AKP eliyle boşa çıkarılmak istendiğini söyledi. Yaşanan durumun iç açıcı olmadığını ifade eden Oflas, "En son Lice'de 2 yurttaş askerler tarafından silahla katledildi. Daha önce karakollar yapılıyordu, şimdi ise kalekollar yapılıyor, yine her türlü baskı ve zulüm durmadan devam ediyor. Yine bugün öğrendik ki dün gece yarısı askerler tarafından bir gerilla şehit edilmiş. Bu durum karşısında tepkimizi ortaya koyarak, Temmuz ayı meclis toplantısını terk ediyoruz. Yine siz AKP'li üyelerin de yaşanan durum karşısında sessiz kalmamasını ve toplantıyı terk etmesini istiyoruz" dedi.

Ardından söz alan BDP'li meclis üyesi İsmet Tan da yaşanan ölümün sorumlusunun AKP hükümeti ve Erdoğan olduğunu söyledi. AKP'nin faşist anlayıştan vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Tan, "Kürt halkı çözüm ve barışta ısrar ettikçe, AKP tarafından Kürtlere reva görülen tek şey ölüm oldu. Biz de bu faşist anlayışın karşısında durarak, toplantıyı terk ediyoruz" dedi. 

Alkışlarla toplantı salonunu terk etmeye çalışan BDP'li meclis üyelerine AKP'li üyeler tarafından laf atılması üzerine kısa süreli gerginlik çıktı. Kısa süreli gerginlik yine üyelerin araya girmesi ile son bulurken, BDP'li üyeler salonu toplu bir şekilde terk etti.

Kaynak: bestanuce1.com

Editör: TE Bilisim