Seçimleri BDP’nin kazanmasının hemen ardından Kapıköy Sınır Kapısı’nın İl Gümrük Müdürlüğü’ne devrini sağlayan Saray Kaymakamlığı’nın İl Özel İdaresi’ne ait olan 4 katlı hizmet binasını da seçimden sadece 4 gün sonra Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na devrettiği ortaya çıktı. BDP’li Saray Belediyesi’nin bir hizmet binası bulunmuyor. Belediyenin şu anda halka hizmet vermeye çalıştığı iki katlı binayı ise Ziraat Bankası ve Nüfus Müdürlüğü birlikte kullanıyor.

HİZMET BİNASI SEÇİMDEN SADECE 4 GÜN SONRA DEVREDİLDİ

30 Mart yerel seçimlerinden sonra hemen harekete geçen Saray Kaymakamlığı İl Özel İdaresine ait olan ve Van’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından belediyeye devredilmesi gereken Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait 4 katlı hizmet binasını 04 Nisan 2014 tarihinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na devretti.

YEŞİL ALANA İMAM HATİP YAPILACAK

Bununla yetinmeyen Saray Kaymakamlığı Saray İlçesi’nde bulunan tek yeşil alanına da İmam Hatip Lisesi yapılması için harekete geçti. Yüzlerce ağacın bulunduğu yeşil alana İmam Hatip Lisesi yapılması için Saray Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar hızlandırıldı.

“HİZMET BİNASININ BELEDİYEYE DEVREDİLMESİ GEREKİYOR”

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran BDP’li Saray Belediyesi Eş Başkanı Zilan Aldatmaz, Köylere Hizmet Birimi olarak hizmet veren binanın kendilerine devredilmesi gerektiğini söyledi. Belediyenin bir hizmet binası bile bulunmadığına dikkat çeken Aldatmaz, “Biz seçimleri kazandıktan sadece 4 gün sonra bu devir işlemi alelacele gerçekleştiriliyor. Saray Kaymakamı siyasi bir partinin temsilcisi gibi çalışıyor. Göreve geldiğimizden bu yana düşmanca bir tutumla karşı karşıyayız. Şu anda bütün kamu kurumları işgal edilmiş durumda. Bu konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.

YEŞİL ALANIMIZI KORUMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Kaymakamlığın Saray’da bulunan tek yeşil ve ağaçlık alana da İmam Hatip Lisesi yapmayı planladığını da kaydeden Aldatmaz, “Şimdi ilçede bulunan tek yeşil alanı yok etmek istiyorlar. Bütün bunlar bir konsept dahilinde yapılıyor. İktidara geldiğinden bu yana yeşil alanları tahrip eden, doğal zenginliklerimize HES ile büyük zararlar veren siyasi iktidar şimdi İmam Hatip Lisesi yapmak için ilçemizin tek yeşil alanına göz koymuş durumda. Buna karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Oktay Candemir/ANF

Editör: TE Bilisim