Başarılı belediyecilik çalışmaları ile ilçe halkının takdirini toplayan Gürpınar Belediyesi, yeni bir hizmetin hazırlıklarını yapıyor. İlçede görev yapan memurların barınma sorunundan kaynaklı ilçede ikamet edememeleri ilçe esnafı ve ilçe ekonomisi için büyük bir kayıp anlamına geliyor. Bunun bilincinde olan Gürpınar Belediyesi, ilçede bulunan memurlar için 200 adet konut yapma kararı aldı. Belediyenin bu kararı ilçe esnafından tam not aldı.

 

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları ve beraberindeki heyet Gürpınar esnafını gezerek hem görüş alışverişinde bulundu, hem de ilçe esnafının içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları dinlediler. Yapılan esnaf ziyaretine Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile göreve gelen DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Eş Başkanları Kemal Güler ve Feyruz Alaş, Gürpınar Belediye Meclis üyeleri katıldı.

 

'ESNAFI KALKINMAYAN BİR İLÇENİN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Yapılan esnaf ziyaretinde samimi ve iz-çedikli sohbetler dikkatlerden kaçmazken, Belediye Eş Başkanları çalışmalarının salt klasik belediyecilik hizmeti ile sınırlı olmadığını, ilçeyi bir bütün olarak ele aldıklarının altını çizerken, esnafın kendileri için son derece önemli olduğunu kaydederek, "Biz göreve geldikten sonra ilçede gözle görülür bir ilerle sağlandı. Bunu salt biz söylemiyoruz, art niyetli olmayan hemen herkes söylüyor. Fakat bizim için bu yeterli değil, biz esnafımızı da çok iyi yere getirmek, esnaf ile birlikte ilçemizi de daha iyi yerlere taşımak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Esnafın gelişmişlik düzeyini son derece önemsediklerini de hatırlatan Eş Başkanlar, "esnafı gelişmeyen bir ilçenin gelişmesi de mümkün değil. Çünkü esnaf, bir yerleşim yerinin motorudur, lokomotifidir. Biz belediye olarak yapmış olduğumuz planlamalarda esnaflarımıza stratejik bir misyon biçmişiz. Fakat bizim esnafımıza bu misyonu biçmemiz yetmiyor, esnafın da kendisine böylesi bir misyonu biçmesi, şimdiye kadarki alışkanlıklarından uzaklaşması gerekiyor" tespitleri yapıldı.

 

'MEMURUN İLÇEDE İKAMET ETMEMESİ BİZİM İÇİN CİDDİ BİR KAYIPTIR'

Yapılan sohbetlerde ilçe esnafı da sorun ve sıkıntılarını dile getirerek Eş Başkanlardan yardım talebinde bulundular. Esnaflar, en ciddi sıkıntılarından bir tanesinin ilçede görev yapan memurların ilçede ikamet etmemeleri, Van'a gelgit yapmaları olduğunu ifade etmeleri üzerine Belediye Eş Başkanları da, "biz bu sorunun tespitini yaptık ve meclisimiz ile birlikte buna yönelik bir adım da attık. Gerçekten de ilçede görev yapan memurların ilçede ikamet etmeleri, tüm alışverişlerini ilçe esnafından yapmaları gerekiyor. Bunun için biz belediye olarak 200 adet konut yapma kararı aldık ve bunun için girişimlerimizi de başlattık. Bu yıl önemli mesafe kat etmeyi düşünüyoruz. Bu konutların bir kısmı Gürpınar merkezde, bir kısmı da Hoşap'ta planlıyoruz. Ayrıca bu yıl memurlara yönelik acilen 50 adet prefabrik yapıyı hizmete sunmayı hedefliyoruz" denildi. Ziyaret esnasında Belediye Eş Başkanları ve beraberindeki heyet büyük bir ilgi ile karşılandı. Gidilen yerlerde birçok vatandaş ve esnafın Belediye Eş Başkanları ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim