İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, mahalle meclisleriyle ortaklaşa düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Düzenlenen toplantılarda Öcalan'a özgürlük kampanyası, Kobanî'ye yardım kampanyası ve belediye çalışmalarını içeren konular ele alındı. 

 

İpekyolu (Reya Armûşê) İlçesi, Seyit Fehim Arvasi, Hacıbekir (Xacort), Cevdet Paşa ve Hafiziye Mahallelerinde halk toplantıları düzenlendi. Mahalle meclisleriyle ortaklaşa düzenlenen toplantıya İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, HDP ve DBP'li ilçe yöneticileri, Mahalle Meclis yönetimleri, belediye meclis üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan toplantılarda Öcalan'a özgürlük kampanyası, Kobanî'ye yardım kampanyası ve belediye çalışmaları gündem olarak ele alındı. Öcalan'a özgürlük kampanyası ve Kobanî'de son durum hakkında değerlendirme yapan DBP İpekyolu Eş Başkanı Ökkeş Kawa, Kürtlerin öz yönetimini hazmedemeyen güçlerin Kobanî'de hezimete uğradığını Kobanî şahsında tüm Kürt halkının büyük bir zafer kazandığını dile getirdi. Kawa, Savaş sonrası Kobanî'nin inşasına yönelik destek kampanyasına herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti. 'Öcalan'a özgürlük' imza kampanyasının çok hızlı ve kapsayıcı bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Kawa, toplumun her kesimine gidilecek bir çalışmayı esas almaları gerektiğini belirtti. HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Cemal Aktaşcı ise Öcalan'a özgürlük kampanyasının Kürtler için hayatı öneme sahip olduğunu belirterek, 15 şubat komplosunun kınamak amacıyla, 13 Şubat'ta Cevdet Paşa Mahallesi Erek meydanından eski belediye garajına yapılacak olan meşaleli yürüyüşün çağrısını yaptı.

 

Aktaşcı'ın ardından İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Amed'de gerçekleşen DÖHK kongresinde kurulan Kongreya Jinên Azad (KJA)'yı selamlayarak  bu yeni yapının başta orta doğuda olmak üzere her renkten her inanıştan kadınların kendilerini bulabilecekleri özgür bir çatı örgütlenmesi olduğunu dile getirdi. Bidav, Sınırda çadırlarda yaşayan Kobanîlilere  yaptığı son ziyarette Kobanî halkının Serhat halkına çok selamlarının olduğunu dile getirerek, savaşın başladığı andan itibaren Serthat halkının Kobanîlileri vermiş oldu her türlü destekten dolayı teşekkürlerini ilettiklerini dile getirdi. Bidav "sınırda bulunan Kobanîli halkımızın en büyük derdi bir an önce topraklarına geri dönebilmektir. Onların bize söyledikleri bu duygu, Kobanî'yi zafere ulaştıran en büyük nedendir." şeklinde konuştu. Eş Başkan Veysel Keser ise " Kürt halkının kazanımlarını hazmedemeyen güçler, Kobanî'de taşeron DAİŞ çetesine karşı kazanılan zaferi de hazmedemediler. Kürtler artık dört parçada da kendi kendini yönetebilecek güçte ve örgütlülüktedir. Bu zafer Kürdistan'ın dört parçasının zaferidir" ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından Belediye mahalle sakinleri ile belediye faaliyetleri değerlendirildi. Belediye Eş Başkanları mahallelerdeki sorunları acil-kısa vadede ve uzun vadede çözülecek bütün sorunları bu başlıklar altında toplayarak çözüme kavuşturacaklarını dile getirdiler. 

Editör: TE Bilisim