Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde iki gün önce akşam saatlerinde kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sürerken, annesi Hatice Aslan, bir kız bebek dünyaya getirdi.
Çarşamba günü akşam saatlerinde ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynayan Nehir Aslan, bir anda ortadan kayboldu. Aramaya çıkan ailesi Nehir'i bulamayınca durumu jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bunun üzerine mahalleye jandarma, köy korucusu, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına bir helikopter de alçak uçuş yaparak destek verdi.

Gece geç saatlere kadar yapılan aramalara çevredeki vatandaşlar da atlı ekiplerle katıldı. Ancak minik Nehir'e ulaşılamadı. Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren geniş bir alana yayılan ekipler, kayalıkların ve çalılıkların altını detaylı bir şekilde kontrol ederek arama çalışmalarına yeniden başladı.

KARDEŞİ DOĞDU

Nehir'den halen haber alınamazken, sabaha doğru aile buruk bir mutluluk yaşadı. 9 yaşında Baran, 6 yaşında Muhammet Ömür ve 4 yaşında Nehir adında 3 çocuğu bulunan Aslan Ailesi'nin yeni bir kızları oldu. 

Köyde bakkal olan Erkan Aslan, eşi Hatice Aslan'ın doğum sancılarının başlaması üzerine yakınlarına haber verdi. Bunun üzerine Hatice Aslan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisine kaldırıldı. Hatice Aslan, sabaha doğru bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 

Nehir'in ağabeyi Baran, kardeşinin bir an önce bulunmasını isteyerek, yeni doğan bebeğe de çok sevindiklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim