Gürpınar Belediyesi yıllık faaliyet raporunu meclis bileşenine sundu. Ayrıntılı şekilde sunulan rapor oy birliği ile kabul edilirken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanı yıldız Çetin, Mart ayından itibaren göreve geldiklerini, Büyükşehir yasasının hayata geçmesi sonucu Gürpınar Belediyesi'ni de bu eksende yeniden planlamaları gerektiğini kaydederek, "işlerimizi aksatmadık, ancak yeni duruma göre sistemimizi inşa etmek ve ilçe gerçekliğine cevap verebilecek bir belediye oluşturabilmek zamanımızın ve enerjimizin önemli bir bölümünü aldı" dedi. Ardından konuşan Eş Başkan Zeki Yıldız ise çalışmalarında geçen yılın sadece bir başlangıç olduğunu belirterek, geriye kalan 4 yıllık süre zarfında ilçeye çok önemli hizmetlerde bulunacaklarını belirtti.

 

Gürpınar Belediyesi Nisan ayı ilk meclis oturumunu gerçekleştirdi. Yapılan oturumda belediyenin bir yıllık faaliyet raporu ele alındı. Belediye faaliyetlerinin ayrıntılı şekilde ele alındığı meclis oturumunda rapor oy birliği ile kabul edilirken belediye eş başkanları konuya ilişkin kısa açıklamalarda bulundu.

 

"ENERJİMİZİ SİSTEMİMİZİ İNŞA ETMEK İÇİN HARCADIK"

Eş başkan Yıldız Çetin, ilk yıllarında belediyecilik sistemlerini oturtabilmek için büyük çaba harcadıklarını kaydederek, "Büyükşehir yasası ile birlikte bilindiği üzere belediyemizin hizmet sınırı da değişti. Bizim yeni duruma göre sistemimizi yeniden inşa etmemiz, ilçenin her noktasına hizmet götürecek şekilde sistemimizi oluşturmamız gerekiyordu" dedi. Bu duruma rağmen belediyecilik faaliyetlerini aksatmamak için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Çetin, ilk yılı beklediklerinden daha iyi geçirdiklerini söyledi.

 

"BU BİR BAŞLANGIÇTIR"

Çetin'den sonra konuşan Eş Başkan Zeki Yıldız ise hizmette geçen yılın sadece bir başlangıç olduğunu kaydederek, "önemli hazırlıklarımız var. Bu projelendirme çalışmalarımızın bir bölümünü tamamladık, halen projelendirmemiz gereken önemli şeyler de var. Bu doğrultuda önemli hizmetlere imza atacağımızı herkesin bilmesini istiyorum" dedi. Belediyeciliği farklı bir perspektifle ele aldıklarını da söyleyen Yıldız, "alışıla gelmiş belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçerek ilçeyi bütünlüklü ele alacak, ilçemizin bütünlüklü gelişmesini sağlayacağız." İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim