Çatak Kaymakamlığı ve çatak Müftülüğün ortaklaşa düzenledikleri “Yaz Kur'an Kursları Hatim Kapanış Programı” Atatürk Ortaokulu Konferans Salonunda aşırı sıcak havaya rağmen çok yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi. Programa Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sağır, İl Hizmetleri ve Eğitim Müdürü Abdullah Akdoğan, Çatak İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, Çatak Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş, Çatak Müftüsü Sezai Görentaş, din görevlileri ile diğer kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HATİM KAPANIŞ PROGRAMI SONA ERDİ

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sağır, ‘’Konuşmama başlamadan sizleri Hz. Allah’ın selamı ve bereketi ile selamlıyorum. Hz. Peygamber (sav) 40 yaşına geldiğinde Hz. Allah tarafından Hz. Cebrail aracılığıyla kendisine vahiy gönderildi. Bu vahiyler 23 sene sürdü ve tamamlanan vahilere biz Kur’an diyoruz. Kuran’ın ilk emri ilk ayeti “Oku” olmuştur. Okullarımızın tatile girmesi ile yaz kuran kursları açıldı. Sizler veliler olarak öğrencilerinizi göndererek destek oldunuz. Dolayısıyla şu anda böyle bir manzara olmuşsa en büyük pay sahibi sizlersiniz. Hz. Peygamber (sav) Kuran’ın öğrenilmesini okunmasını teşvik etmiştir: Bir hadisinde şöyle demiştir, “Sizin en hayırlınız Kuran’ı okuyan öğrenen ve öğretendir”. Bu vesile ile bilhassa sayın Kaymakamımızı ve muhterem hanımefendiyi bilahare emeği geçen din görevlileriyle birlikte diğer daire amirleri ile siz değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Rabbim bu birlik ve beraberliğinizi daim etsin” dedi.

200 ÖĞRENCİ KATILDI

Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ise, “İlçemizde birçoğu kız 200 civarında öğrenci ve 20 din görevlisi ile 15 farklı mekânda gerçekleştirilen yaz Kur’an kurslarında katılımcıların başta mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tecvitle tilaveti olmak üzere sureler, mevlid ve çeşitli dini vecibelerini de öğrendiler. “Bu yaz beni de Kur’an’a yaz!” sloganıyla yeni arkadaş çevresi edinip beraberce camii ve kurslarda böylesi manevi bir neşeyle türlü oyunlar bile oynadılar. Geleceği imar edecek gençleri maddi ve manevi bakımdan yetiştirmek için çaba sarf eden başta veliler olmak üzere tüm din görevlilerine ve bütün emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Müftüsü Sezai Görentaş yaptığı konuşmada, Çatak’ta böylesine kapsamlı bir ilk olan programda özellikle Çatak’ta İlçe Kaymakamlığı, SYDV ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ve müftülüğün gösterdikleri teveccüh ve desteklerinden ötürü duyduğu şükran ve memnuniyeti dile getirerek bu güzel çalışmalarda emeği olanlara teşekkür etti. Çatak’ta bol ödülü ve kapsamıyla güzel bir ilk olan programda şiirler okundu, skeçler oynandı, ilahiler söylendi ve davetlilere kurslardan slaytlarla doyumsuz bir seyir zevki sunuldu. Programın sonunda ilçede açılan kuran kursları birincisi Nuray Kuncu’ya İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ve eşi tablet hediye ederken Kuran Kurslarında birinci olan 15 öğrenciye bisiklet, ikincilere telefon, üçüncülere mp3 ile yaz kurslarına katılan tüm öğrencilere ise başarılı olsun olmasın ayırt edilmeden kol saati verildi. Sıcaklardan rahatsızlanan vatandaşlara programdan önce hazır bekletilen Çatak Devlet Hastanesi ATT ve sağlık ekipleri müdahale etti.

Editör: TE Bilisim