Eş Başkanlar Çaban ve Kaya Başkale ilçesinde incelemelerde bulundu
Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Başkale'de bir dizi ziyarette bulundu. Yapılan ziyaretlerde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, “Büyükşehir olduğumuz gün itibari ile hemen büyükşehir olunmuyor. Biz büyükşehir olduğumuz günden sonra hemen bütün imkanlarıyla büyükşehir olmadık, Van’ımızın fabrikası ve çalışma alanları yok, çok sınırlı bir bütçesi var ve bununla insanlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van’ın 2014 Yerel seçimleri sonrası Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra mahalle statüsü kazanan Başkale’ye bağlı 4 köyü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Belediyesi Eş Başkanlarını Albayrak mahallesinde DBP Eş İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, HDP İlçe Eş Başkanları Daştan Şimşek ve Gülüstan Orhan, MEYA-DER yöneticileri, DÖKH Bileşenleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Kurdi-Der yöneticileri karşıladı.

‘HEMEN BÜYÜKŞEHİR OLUNMUYOR’

Eş Başkanların Başkale’ye bağlı, Saçan, Kocaköy, Güleçler ve Atlılar mahallelerinde yaptıkları ziyaretlerde bazı mahallelerde taziye ziyaretlerinde de bulundu. Yapılan ziyaretlerde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, “Büyükşehir olduğumuz gün itibari ile hemen büyükşehir olunmuyor. Biz büyükşehir olduğumuz günden sonra hemen bütün imkanlarıyla büyükşehir olmadık, Van’ımızın fabrikası ve çalışma alanları yok, çok sınırlı bir bütçesi var ve bununla insanlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Beş yıla yakın bir planlama yaptık, bu bütçeyi nasıl ayarlayabileceğimizi ve bu bütçeyle neler yapabileceğimizi kalem, kalem belirledik.” Dedi.

‘İNSANLAR SEVİNÇTEN HALAY ÇEKİYORDU’

Seçimlerin hemen ardından tüm mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediklerini aktaran Çoban, “Mezarlık duvarlarımız, taziye evlerimiz, yolumuz, suyumuz, kanalizasyonumuz buna benzer birçok belediye hizmet kalemini ilgilendiren şeyleri sıraya koyarak yapmaya çalışacağız.” Dedi. Bu topraklara 95 yıldır hizmetin gelmediğini söyleyen Çoban, “5 yıl önce asfalt yapıldığında insanlar sevinçten halay çekiyordu. Bir şehir düşünün ki, kanalizasyonu, suyu ve asfaltı yok.” Diye konuştu. Kent merkezinin yüzde 85-90 oranında kanalizasyon ve asfaltının tamamlandığını hatırlatan Çoban, “Kentlerimize yatırım yapılmıyor. Ama biz bunu artık beklemek ve başkasına sevk etmek yerine kendimiz yapıyoruz. Gücümüzü birleştirdik, kazançlarımız artıyor, kendimiz artık idare ediyor ve kendimiz yönetiyoruz. O yüzden kendi işimizi de kendimiz yapacağız, dayanışacağız, birbirimizle ortaklaşacağız birbirimizin serzenişlerini, isteklerini duyacağız, el birliği ile kendimiz yapacağız” dedi.

‘BİZ KAZANDIKÇA DÜNYA KAZANDI’

Tüm dünyanın artık Kürtleri önemli bulduğunu ve haklı davalarına inandığını söyleyen Çoban, Kobanê'de 40 yılın mücadelesinin yaşandığına dikkat çekti. Buralara halkın alın teri ve toplumsal emeği ile gelindiğini aktardı. Çoban, “40 yıl mücadele ettik, herkes bedel ödedi, binlerce çocuğumuzu kaybettik, Kobanê de başardık ve dünya bunu gördü. Şimdi dünyanın iki yüzü var, birisi Kürtlerin temsil ettiği aydınlık gelecek yüz, birisi IŞİD’in temsil ettiği karanlık ve ölüme sürükleyen yüz. Artık dünya, karttan, kurttan kendini var eden Kürt halkının bir halk olduğunu ve dünyanın aydınlık yüzü olduğunu iyi anladı. Kobanê'de yaşananları dünya bir süre izledi ve kaybetmemizi bekledi. Ama biz kazandık. Biz orada kazandıkça dünya kazandı. Kürt halkının büyüttüğü çocuklar mücadele ediyor ve tüm dünya onları hayranlıkla izliyor” diye konuştu.

‘ESAS GÜVEN NOKTASI HALKIMIZDIR’

Çoban, “Bizler sizlerin çocuklarıyız. Sizler bize görev verdiniz. Bizler size layık olursak, hizmet edebilirsek, devam edeceğimiz şansı çıkar ama hizmet edemezsek, size layık olmazsak, siz bize gerekli dersi verirsiniz. Bu açıdan esas güven noktası her zaman halkımızdır, sizlersiniz. Siz dürüstlüğe de, siz hizmete de, siz gerçeğe de işaret edensiniz. Biz size karşı her zaman en doğrusunu yapacağız.” Dedi. Akşam saatlerine kadar süren ziyaretin ardından, eş başkanlar tekrar kente döndü.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim