Başkale ilçesinin Atlılar mahallesinde oturan ve hastalığından dolayı evden dışarı çıkamayan Zilan Demir'e, Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı.

 

Demir ailesinin büyük kızı Zilan, annesi Nezaket, babası Cebrail ve kardeşi Vahit (8) ile birlikte yaşıyor. Baba Cebrail Demir işsiz olduğunu belirterek kızını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde 1 ay süreyle tedavi ettirmeye çalıştığını fakat tedavisi olmayan bu hastalık yüzünden çaresiz kaldığını söyledi. Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvuran aileye, Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı. Aileye ilk etapta gıda yardımı, Zilan’a bilgisayar hediye edildi. Büyükköse’nin talimatıyla Başkale SYDV Müdürü Gökhan Karaman, kirada ve mağdur durumda yaşayan aileye ev yapılması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek aileye gıda yardımında bulunduklarını, Zilan’ın tedavisi için gereken yardımlarda da bulunacaklarını söyledi.

 

Hediye edilen bilgisayara sevinen Zilan; "Kaymakama teşekkür ediyorum. Hastalığımdan dolayı dışarı çıkamıyorum. Evde canım çok sıkılıyor. Tüm günüm kardeşimle televizyon izleyerek geçiyor tedavi olmak istiyorum ancak güneş battığında dışarı çıkabiliyorum okula gidemiyorum" dedi. Baba Cebrail Demir de, kızının hastalığı nedeniyle dışarı çıkamadığını belirterek şöyle konuştu: "Çok üzülüyoruz. Maddi durumum kötü işsizim ve kirada oturuyorum. Kızımın tedavisi için Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine götürdüm bir ay hastanede yattı tedavisi sağlanamıyor. Doktor bir güneş kremi verdi. Bir haftada bitiyor fiyatı 160 TL. Onu bile alacak durumda değilim. Hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum."

12 yaşındaki Zilan Demir, 3 yaşından beri ultraviyole halk arasında bilinen diliyle sedef hastası olup güneş ışınları cildine zarar veriyor bu nedenle eve bağlı yaşamak zorunda kalıyor. 

Editör: TE Bilisim