Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gevaş’ta iftar programı düzenledi. İlçe meydanında kurulan iftar sofrasına onlarca kişi katılırken, iftar öncesi mevlit okutuldu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gevaş’ta binlerce yurttaşın katıldığı iftar programı düzenledi. İlçede bulunan meydanda kurulan iftar sofrasına HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, DBP PM Üyesi Murat Sarısaç, HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban’ın yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. İftar öncesi imamlar tarafından mevlit okunurken, Eş Başkan Çoban iftara katılan yurttaşların masalarını tek tek gezerek yurttaşlarla selamlaştı. Mevlit bitiminin ardından okunan ezan ile birlikte dua eden yurttaşlar daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı aşevinde hazırlanan yemekler ile oruçlarını açtı. Büyükşehir Belediyesi’ne etkinlikten dolayı teşekkür eden yurttaşlar, Ramazan ayında bu yönde yapılan etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ettiler. İftarın ardından MKM müzik grubu tarafından kısa bir müzik dinletisi yapıldı.

 

ÇOBAN: RAMAZAN AYINDA AKAN KANIN DURMASI İÇİN DUA EDELİM

Etkinliğin ardından meydanda bulunan esnafları gezen Botan ve Çoban, esnafların Ramazan ayını tebrik etti. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan Botan ve Çoban daha sonra ise beraberindekiler ile ilçede bulunan bir çayevini ziyaret ederek, yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlarla birlikte çay içen Çoban, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yapmış olduğu çalışmalar ile yapacağı çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Gevaş’a önemli hizmetler yaptığını ifade eden Çoban, 2016 yılı çalışma programı dâhilinde Gevaş’ta önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ramazan ayının önemine de değinen Çoban, Ramazan ayının barış ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, Ramazan ayında yapacakları en büyük duanın akan kanın durması ve barışın gelmesi için yapılacak olan dua olması gerektiğini dile getirdi. Botan ise yurttaşlar ile son süreçte yaşanan siyasal konular hakkında sohbetler gerçekleştirdi. 

Editör: TE Bilisim