Van Büyükşehir Belediyesi ilçeler arası yolcu taşımacılığı hizmetlerine Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde başlatılan seferler ile devam ediyor. 


Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 2015 çalışma sezonu içerisinde kent merkezinde ve ilçelerde yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için otobüs alımı gerçekleştirerek kenttin tüm noktalarında toplu taşıma hizmetlerine başlamıştı. Kent merkezinde yaşanan ulaşım sorununu bitirme noktasına getiren Van Büyükşehir Belediyesi, daha sonra ilçelerde yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için yeni otobüs alımı yaparak ilçeler ve merkez arası seferlerine de başladı. İlçelerde yurttaşlara hizmet vermek için tam donanımlı ve 53 yolcu kapasiteli olan yeni otobüs alımlarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlara güvenilir, rahat ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayarak hizmet veriyor.
Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı son olarak Van-Çaldıran ve Van-Muradiye ilçelerinde toplu taşıma hizmeti vermeye başlayarak otobüsler ilk seferlerine başladı. Her gün düzenli bir şekilde günün erken saatlerinde seferlerine başlayacak olan otobüsler günün geç saatlere kadar düzenli bir şekilde hizmet verecek. Van Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de 60 yaş üzeri ve engelli olan yurttaşlara ücretsiz, öğrencilere yarı fiyatına ve her Perşembe günü ise kadınlara ücretsiz olarak hizmet verecek.


Çaldıran ilçesi için otobüsler il merkezinden saat 06.30, 10.00 ve 17.30'da hareket edecek, Çaldıran ilçesinden kent merkezine ise saat 08.15, 12.00 ve 19.00 saatlerinde hareket edecek. Çaldıran ilçesi için tam bilet 8 TL, öğrenciler için ise 4 TL olacak.
Muradiye ilçesi için ise otobüsler kent merkezinden saat 06.45, 11.00 ve 17.30 saatlerinde hareket edecek, Muradiye'den kent merkezine ise 08.00, 13.00 ve 19.00 saatlerinde hareket edecek. Muradiye ilçesi için tam bilet 7 TL, öğrenciler için ise 3,5 TL olacak.

Editör: TE Bilisim