1987 yılına kadar Muradiye ilçesine bağlı bir bucak iken 3392 sayılı yasa ile 19 Haziran 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan ilçe 2004 yılına kadar içme suyu başta olmak üzere altyapı, kanalizasyon gibi önemli hizmetlerin hiçbiri ile tanışmamış ve köy görüntüsünden kurtulamamış bir ilçe olan Çaldıran’da büyük dönüşüm devam ediyor. 2004 yılından bu yana iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ferman Yıldırım 9 yılda Çaldıran'ın çehresini değiştirerek ilçeyi modern bir kent haline getirdi. İlçe merkezinde ki hizmetlerin yanı sıra, mezralarla beraber yüze yakın köyde de belediye çalışmalarını görmek mümkün. Şu an itibari ile ilçe merkezinde 6 mahallede yürütülen altyapı, kanalizasyon,içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları, yol genişletme çalışmaları ve kilit taşı çalışmaları ilk göze çarpan hizmetler. Ayrıca ilçede üç adet yeni parkın yapım çalışmalarına başlayan Çaldıran Belediyesi ekipleri, 6 mahallede taziye evi, yol bakımı, peyzaj düzenlemesi, köprü bakımı gibi çalışmalarında yürütüyor. 17 köyde yapımına başlanan taziye evleri çalışmaları aralıksız sürerken, yakın bir zamanda milletvekillerinin katılımıyla taziye evlerinin açılışlarının yapılacağı öğrenildi. Köylerde taziye evi çalışmaları dışında köy içi berkitme yol yapımı, köy çevresi ve içinde birikmiş çöpleri toplama, heyelan ve sel baskınlarını önleme gibi çalışmaları yürütmek üzere bir ekibin görevlendirildiği belirtildi.

 

YILDIRIM: HALK RAHAT NEFES ALDI

 

İlçede yönetimi devraldığı günden bu yana birçok yeniliğe imza attığını vurgulayan Belediye Başkanı Ferman Başkan Yıldırım,”Belediye başkanlığı görevine geldiğimiz 2004 yılından bu yana ilçemize sayısız hizmetlerde bulunduk. İlçe halkının birçok sıkıntısı bizim projelerimiz ve çalışmalarımız sayesinde son buldu. Bir metre bile kanalizasyon şebekesi olmayan ilçemizin, bu problemini büyük çoğunlukla ortadan kaldırdık. Bu sene kanalizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sene sonuna kadar altyapı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamen bitirmeyi planlıyoruz. İlçemizde şebeke suyu kangren olmuş bir sorun idi. İlçemizin birçok bölgesinde su depoları yaparak büyük bir şebeke ağı oluşturduk. Bu sayede ilçe halkının rahat bir nefes almasını sağladık” dedi.

 

ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

 

İlçenin özellikle mahalle arası yol sorununun olduğunu ifade eden Yıldırım, “İlçemizin bütün yollarını kilit taşı ile kaplıyoruz. Kilit taşı çalışmaları halen birçok mahallemizde devam etmekte. Ayrıca Belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilçe belediyesi için birçok hizmet alanı oluşturduk. Bunların en önemlileri ilçe otogarı, mezbahana ve hayvan pazarı. İtfaiye binası, belediye araç parkı. Yine ilçemize  çocuk parkları, şehir hamamı, spor ve yaşam alanları kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Bunların hepsi gözle görülen yatırımlardır. Yaptığımız yatırımlar ve vatandaşımıza hizmet isteğimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Birçok proje ve yeniliklerle eskiden olduğu gibi halkımızın hayatını kolaylaştırmak onların refah seviyesini yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Sinan Çınarcı/Şehrivan

 

 

 

Editör: TE Bilisim