Çaldıran Belediyesi ilçede tehlike saçan ve madde bağımlıların uğrak yeri haline gelen metruk binaları yıkarak madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışma başlattı.

 

Van’ın Çaldıran ilçesinde kaderine terk edilen ve tehlike saçan metruk binalar, Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkılıyor. İlçe Merkezinde birçok mahallede kaderine terk edilerek sahipsiz kaldığı için madde bağımlılarının meskeni haline gelen onlarca metruk bina, Çaldıran Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tespit edilerek yıktırıldı. İlçede daha önce madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında ilçede çalışmalar yürüten Çaldıran Belediyesi madde bağımlılığına karşı mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında ilçe genelinde tespit edilen metruk binaların yıkımını yerinde denetlleyen Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Suna Atabay çalışmalara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

‘HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇALDIRAN YARATMAK’

 Bir yılı aşkın bir süredir madde bağımlılığına karşı mücadele kampanyası başlattıklarını dile getiren Atabay, “Madde bağımlılığına karşı geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarız aralıksız sürmekte. Birçok mahallede seminerler düzenleyerek bu konuda bilinçlendirme çabalarımız oldu. Vatandaşlarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda ilçemizde madde bağımlıların mesken edindiği çok sayıda metruk bina tespit ettik.   Şuanda tespit ettiğimiz 13 binanın sahipleriyle görüşülerek yıkımına başladık. Hedefimiz daha yaşanılır ve daha güvenilir bir Çaldıran yaratmak. Yaptığımız bu çalışma ile aynı zamanda ilçede oluşan görüntü kirliliğininde önüne geçerek, madde kulllan gençlerin madde kullanma ortamını ortadan kaldırmış olacağız” şeklinde konuşarak, halkın talepleri doğrultusunda çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini belirtti.  

Editör: TE Bilisim