Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeni inşa edilen 2 katlı caminin temizliği için adeta seferber oldu. Mahalle halkı, muhtarın çağrısı üzerine evlerinden getirdikleri malzemeler ile camiyi temizleyerek ibadete hazır hale getirdi.

MUHTAR TEMİZLİK İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Edremit ilçesi Köprüler Mahallesi'nde kısa süre önce inşa edilen cami, mahalle halkının dayanışmasıyla ibadete hazır hale getirildi. Edremit ilçesine bağlı 150 haneli Köprüler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde yeni inşa edilen caminin yapımında güzel bir dayanışma örneği sergiledi. Mahalle halkının dayanışmasıyla iki yıl önce yapımına başlanan camideki inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahalle muhtarı Yusuf Bilgin, temizlik için vatandaşlara çağrıda bulundu.

CAMİ İBADETE HAZIR HALE GETİRİLDİ

Bilgin'in çağrısına kayıtsız kalmayan mahalle halkı da genç-yaşlı, kadın-erkek ayrımı yapmadan evlerinden getirdikleri temizlik malzemeleriyle işe koyuldu. İki katlı, 400 metrekare alana sahip caminin her noktasını temizleyen çok sayıda vatandaş, bir günlük çalışma sonunda camiyi ibadete hazır hale getirdi. Mahallelerinde yeni bir camiye kavuşmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar, temizliğin ardından halılarının serileceğini ve hafta sonu düzenleyecekleri mevlit programıyla caminin açılışını yapacaklarını belirtti.
Muhtar Bilgin, yaptığı açıklamada, mahalle halkının caminin temellerinin atıldığı ilk gününden bu yana kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak, böylesi bir dayanışmanın herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Mahallede yapılacak gerek maddi gerekse manevi tüm işlerde vatandaşların desteğini gördüğünü anlatan Bilgin, Camimizi, mahallenin ihtiyacına göre çok fonksiyonlu yaptık. Bu anlamda birçok hayırseverin de desteğini gördük. Vesile olan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinin hayrını kabul etsin” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim