Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan proje kapsamında kurulacak santralle bölgede güneş enerjisinden elektriğini üreten ilk belediye olacaklarını belirten AK Partili Belediye Başkanı Emin Babur, “İlk olarak belediye kendi ihtiyacı olan elektriği üretecek. Daha sonra projeyi geliştirerek ilçenin elektriğini karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

Çatak İlçe Belediyesi, DAKA'ya sunduğu projeyle güneş enerjisi santrali kuruyor. Günlük 150 kilovat enerji üretecek satral 800 bin TL'ye mal olacak. Santralin belediyeye yıllık getirisinin 80 bin TL olacağını belirten Belediye Başkanı Emin Babur, başta sokak lambaları olmak üzere belediyeye ait tüm tesislerin elektrik ihtiyacının güneş enerjisi santralinden karşılanacağını söyledi.

İLÇEYİ GÜNEŞLE AYDINLATMAYI HEDEFLİYOR 


Bölgede güneş enerjisinden oluşturulan santralle elektriğini üreten ilk belediye olduklarını anlatan Başkan Babur, şunları söyledi:
“Şu anda sadece kendi ihtiyacımızı karşılayacak kadar elektrik üretiyoruz. Bu hem bize hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunuyor. Bu projeyi geliştirip üretim kapasitesini günlük 1000 kilovata yükseltip ilçenin tüm enerjisini karşılamayı amaçlıyoruz. Umarım bizim bu projemiz diğer kurumlara model olur. 25 yıl boyunca bizim enerjimizi bu güneş santrali karşılayacak.”

 


Orhan AŞAN

 

 

Editör: TE Bilisim