Çatak Belediye Başkanlığı'na gelen Bartu ve beraberindeki partililer, belediye binası önünde kurban kesip halay çektiler. Burada kalabalığa hitap eden BDP İlçe Başkanı Vehbi Batur, bu makamların geçici olduğunu bildiklerini söyleyerek, “Bizim için de 5 yıl gelip geçecek. 5 yıl sonunda alnımızın akıyla yüzünüze bakmak istiyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin. Polisin, askeriyenin, kaymakamın, savcının, kısaca herkesin, hepinizin hizmetkarı olmaya geldik. Çok güzel şeyler olacak, buna inanın. Çatak, turizm alanında bölgenin güzide yeri olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bizi bize bırakmayın. Ne olur yanlış yaptığımızda ikaz edin. Hiç çekinmeden doğrusu şudur diye söyleyin. Eğer yanlışımızı görür de bizi ikaz etmezseniz, halkımıza yanlış yapmış olursunuz” dedi.

BARTU: EKSİKLİKLERİ GİDERMEK İÇİN SOKAK SOKAK DOLAŞACAĞIZ

Belediye Başkanı Celalettin Bartu ise, Çatak'ta önceki dönem encümen olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Belediye başkan adayı olarak seçildiğim günden itibaren zor ve çetin bir seçim süreci yaşadık. Son kararı millet verecek dedik. İşte son sözü ve kararı halkımız vermiştir” dedi. Çatak'ta yarım kalmış ve yeni yapılması planlanan projeleri tek tek hayata geçirmek için çalışacaklarını belirten Bartu, “Bize destek olan ve bu göreve getirenlere layık olmaya çalışacağız. Koltukta oturmaktan çok, hizmet yapmak için makamın dışında çalışacağız. Cuma gününe kadar tebrikleri kabul etmek için makamda olacağız. Ardından da meydanlarda saydığımız eksiklikleri gidermek için sokak sokak dolaşacağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Çatan Belediyesi eş başkanları Celalettin Bartu ve Evin Keve makama geçerek tebrikleri kabul etti.

Editör: TE Bilisim