Çatak ilçesinde iki yıl süresince başarılı bir şekilde görev yapan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Elazığ'ın Baskil kaymakamlığına atanmasından dolayı Çataklılar tarafından ilçe çıkışına kadar uğurlandı. 


Kaymakam Uhut Emre Koyuncu ilçeden ayrılmadan önce İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ile beraber ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memuları, jandarma komutanlığında askerler ve esnafları ziyaret edip tek tek tokalaşıp helallik istedi. Kaymakam Koyuncu, ''Çatak'ın insanları çok sıcak kanlı, cana yakın ve iyi niyetli olmalarından ötürü geldiğim günden beri sağ olsunlar beni sahiplendiler. Ben de onlara laik olmak için elimden geleni yaptım. Ama yapmam gereken birkaç proje vardı. İnanıyorumki benden sonraki kaymakamımız mutlaka bu projelerle ilgilenecektir. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum'' dedi.
Koruma memuru Battal Gazi Turan ise vedalaşma esnasında, ''İki yıl boyunca geceli gündüzlü birlikte çalışma imkanı bulduğum İlçe Kaymakamı sayın Uhut Emre Koyuncu’nun çalışmalarını ve insan sevgisini anlatacak kelime bulamıyorum. Ecdadımız Şeyh Edabâli'nin "İnsani yaşat ki devlet yaşasın" sözünü kendilerine prensip edinmiş, yeri geldi gece saat ikide bir öğrencinin vefatından dolayı mezarlığa gitti. Yeri geldi kış mevsiminde mahsur kalan çobanlara ulaşmak için gecesini gündüzüne katan, tüm Çatak halkının derdiyle dertlenen birlikte çalıştığı personele değer veren sürekli ilçenin daha iyi yerlere gelmesi için proje üreten sayın Kaymakamımız Uhut Emre Koyuncu beyefendinin yeni görev yerinin kedisine ailesine ve Baskil ilçesine hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Çatak ilçesi bizim içinde her zaman yeri doldurulamayacak önemli bir yere sahip olacaktır. dedi.
Kaymakam Koyuncu daha sonra yeni görev yerine gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim